04 / 05 / 2024

kanal istanbul kamu özel işbirliği

kanal istanbul kamu özel işbirliği

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çok yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi..

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

İBB'nin Kanal İstanbul aleyhindeki afişleriyle ilgili inceleme tamamlandı!

İBB tarafından, Belediyenin kurumsal kimliği ve kamu kaynağı kullanılarak bastırılan ve üzerinde Kanal İstanbul Projesi aleyhinde ifadelerin bulunduğu afişlerin ilan panolarına asılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan araştırma tamamlandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması çıkışı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a "kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıktığı gerekçesiyle" hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin "Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm" diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanı mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'ne ayrılacak finansman ile yapılabilecek kamu hizmetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul'un kamu kaynakları ile finansa edilmesi doğru değil!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet yapısı konuşulmaya devam ediyor. İşte Kanal ve çevresindeki 36 milyon metrekarelik kamu arazisinin kurum ve parsel dağılımı...

Şeref Malkoç: Kanal İstanbul, kurumumuzun alanınına giriyor!

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Kanal İstanbul konusu idari bir karardır. Bir milletvekili arkadaşımız, geniş bir dilekçeyle Kanal İstanbul ile ilgili müracaat etti. Bakacağız" dedi...

CHP'den 'Kanal İstanbul çılgılığı bitsin' başvurusu!

CHP, iktidarın ‘Kanal İstanbul çılgınlığı’nı durdurmak için dört koldan harekete geçti. Partinin hukukçu vekillerinden Mahmut Tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu. Tanal dilekçesinde, projenin İstanbul’un geleceğini nasıl dinamitleyeceğini tek tek anlattı...

Kanal İstanbul uluslararası hukuka göre ele alındı!

MÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran, "Kanal İstanbul'a uluslararası bir statü tanınmasından ziyade diplomatik bir atak yapılarak Türkiye'nin bu projeye neden ihtiyaç duyduğunun anlatılması gerekir." dedi. 

kanal istanbul kamu özel işbirliği Haberi

kanal istanbul kamu özel işbirliği


Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çok yakın zamanda somut adımlar atacaklarını ifade etti.


Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını ve bu konuda yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi.