04 / 05 / 2024

kanal istanbul rezerv alanı

kanal istanbul rezerv alanı

Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. Kanal İstanbul projesi 400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olacak

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

 Kanal İstanbul 1. Etap imar planı değişikliği plan notu ilavesi askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı Kanal İstanbul Projesi 1. Etabına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada olası bir depremde Kanal İstanbul'un rezerv alan görevi göreceğini söyledi.

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hangi aşamada?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "3 etap, planlarımızı onayladık, çevre düzenimizi, planımızı onayladık. Bu çerçevede çıkacak rezerv alanlarda çeper ilçeler için rezerv konutlar üreteceğiz" dedi.

Kanal İstanbul ile rezerv konutlar üretilecek!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplantısında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'un 3. Etabının 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!    

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kanal İstanbul'un 2. Etabının 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!    

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kanal İstanbul projesinin 1. Etabının 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!    

İstanbul İli, İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etabına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Kanal İstanbul'un maliyeti ve güzergahı mecliste!

Kanal İstanbul projesinin tahmini maliyetine, rezerv yapı alanı içerisinde yapılacak kamulaştırmalara ve el değiştiren araziler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kanal istanbul rezerv alanı Haberi

kanal istanbul rezerv alanı

30 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak olan Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim.


Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölünün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak. Kanal İstanbul projesi 400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olacak.


Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor?

Kanal İstanbul'la taşınacak ilçeler arasında nereler yer alıyor sorusuna özellikle Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Güngören, Gaziosmanpaşa bölgeleri yanıtı veriliyor.


Kanal İstanbul projesinde kanal boyunca 50 metre genişliğinde 8 şeritli sahil caddeleri yapılacak. Bu yolların altına ise 150 bin araç kapasiteli otopark inşa edilecek.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız