02 / 05 / 2024

Kanal İstanbula ne zaman başlanacak

Kanal İstanbula ne zaman başlanacak

Kanal İstanbul, toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'in bir parçası olarak tasarlanıyor. 44 kilometrelik uzunluğa sahip Kanal İstanbul'un 25 metre derinlikte olması planlanıyor...

60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir!

Tanıtım filminin yayınlanmasıyla Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri hakkında birçok detay da belirlenmiş oldu. 453 milyon metrekare alanda kurulacak Yenişehir projesinin 30 milyon metrekaresi Kanal İstanbul olacak...

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın – Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkanları eleştirdi

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul'un zemini ile ilgili iddialara yanıt!

AK Parti Gençlik Kolları MKYK toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'a ilişkin 14 bin sayfa teknik analiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

Kanal İstanbul'la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın yıl dönümünde start verildi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Kanal İstanbula ne zaman başlanacak Haberi

Kanal İstanbula ne zaman başlanacak

Kanal İstanbul'la ilgili tanıtım videosunun yayınlanmasıyla birlikte birçok detay ortaya çıktı. Kanal İstanbul ne zaman tamamlanacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


453 milyon metrekarelik Yenişehir'in en önemli parçası Kanal İstanbul 44 kilometrelik uzunluğunda, 25 metre derinlikte tasarlandı. 20 milyar liralık maliyetle inşa edilecek olan Kanal İstanbul toplam 30 milyon metrekarelik alanda konumlandırılıyor. 


Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak olan Kanal İstanbul'da 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. 


Küçükçekmece Gölü'nü tekrar canlandıracak proje; 400 metre tasarlansa da Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metrekareden yaklaşık 2 bin 200 metreye kadar genişleyecek. 


Kanal İstanbul'da doğu ve batı yakası şeklinde kurulacak olan Yenişehir'i bağlayacak 10 köprü, serbest bölgeler, küçük tekneler için marinalar, sergi, konferans gösteri merkezi, kültür merkezi yapıları, camiler ve...