06 / 05 / 2024

kansere neden olan eşyalar

kansere neden olan eşyalar

Evlerimizde kullandığımız bilgisayar, monitör, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ve beyaz eşyalarda tehlike çanları çalıyor. Bu eşyalar yanlış ürünlerle kansere neden oluyor

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak sektörünün öncü isimlerinden Ali Özmen Safa’nın bir yıl önce yaptığı “Emlakta kriz kapıda” uyarısında haklı çıktığını söyleyerek krize neden olan sorulardan birinin sözleşmeler olduğunu belirtti.

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya fırsat sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. İnşaat bölgede tartışmalara neden oldu.

Bolu'da tartışmalara neden olan inşaat mühürlendi!

Bolu Kültür Mahallesi'de yol üstünde bulunan ve şehirde bazı tartışmalara neden olan inşaat çalışması hakkında Bolu Belediyesi tarafından mühürleme kararı alındı. 

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 

Kentsel dönüşüm süreci neden uzar?

Avukat Kadir Kurtulmuş bugünkü yazısında kentsel dönüşüm sürecinin uzamasına neden olan sorunlardan bahsetti. Kurtulmuş, maliklerin başvurabilecekleri hukuki yollar hakkında bilgi verdi.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çukurova'da kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine yasal süreç başlatıldı!

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

kansere neden olan eşyalar Haberi

kansere neden olan eşyalar


Elektronik eşyalar eğer kurşun, civa, kadmiyum gibi zehirli maddelerle üretilmişse kansere varan ağır sağlık sorunlarına yol açıyor. Sağlığımızdan olmamak için evdeki ya da alacağımız elektronik eşyaların yasaklanmış olan zehirli maddeleri içerip içermediğine dikkat etmemiz gerekiyor. Ürünlerin uygunluk belgesinin görülmesi öneriliyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitapçıkta, elektrikli ve elektronik eşyalardaki yasaklanan zehirli maddelere yer verildi. Buna göre; elektronik eşyalardaki yasaklı maddeler kurşun, civa, kadmiyum, krom, polibromürlü bifeniller ile polibromürlü difenil eterlerden oluşuyor. Çocukların zihinsel gelişimini etkileyen kurşun, böbreklere ve taşıma sistemine zarar veriyor, kansızlığa neden oluyor. Civa ise beyne, böbreklere ve üreme organlarına zarar veriyor, hafıza problemleri ve sinirliliğe yol açıyor. Kadmiyum da kemik hastalıklarına, akciğer ve prostat kanseri ile kansızlığa yol açabiliyor. Krom, uzun...