01 / 05 / 2024

Kanun yararına temyiz ndir

Kanun yararına temyiz ndir

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Kayseri ilindeki bir gayrimenkul davasını kaleme aldı.

Vakıflar'dan kiracıya yüzde 900 zam! Kasım 2023'te 1.125 TL olan evin kirası şimdi 10 bin TL!

Vakıflar, Ankara'da bir konuta yaptığı fahiş kira zammıyla gündeme geldi. Yüzde 900'lük zammın kamu yararına olduğu ve yıkılan kültür varlıklarının ihyası için kullanılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya Toplum Yararına Program kapsamında 29 bin 280 kişilik kontenjan tahsis edildiğini açıkladı. 

2023 TYP kadro müjdesi! TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in son açıklamalarıyla tekrar gündeme taşındı Peki TYP alımları ne zaman başlayacak? Merakla bekleniyordu! TYP alımlarında son dakika!

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek?

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor.

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

KPSS şartı yok! 60 bin kamu personeli alınacak!

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 60 bine yakın alım yapacak. İŞKUR 2022 TYP başvuru tarihleri ve şartları…

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm önerisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan rantın bölgede yaşayanların yararına kullanılması için çalıştıklarını belirtti.

Tozkoparan'da hukuki süreç başladı!

İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan mahallesi sınırlarında yer alan bazı alanlar “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamına alınarak ‘riskli alan’ ilan edildi, hak sahipleri bu karara karşın dava açtı ve hukuki süreci başlattı.

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

Kanun yararına temyiz ndir Haberi

Kanun yararına temyiz ndir

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Kayseri ilindeki bir gayrimenkul davasını kaleme aldı.

İşte Nedim Türkmen'in 'Vergi incelemesinde amaç, gerçeği tespit etmektedir' başlıklı yazısı...

Kanun yararına temyiz, idari yargılama kapsamında olağanüstü kanun yollarından biridir. İçtihat birliği, hukuki öngörülebilirlik ve hukukun doğru uygulanmasının amaçlandığı bu yolun kendine has özelliği; taraflarca başvuru yapılamayan ve sonucunun tarafları etkilemediği bir inceleme olması. 

“Kanun yararına temyiz” İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 51.maddesinde düzenleniyor. İyi ki “kanun yararına temyiz”in bulunduğunu dile getirten, Danıştay 9'uncu Daire Başkanlığı tarafından 14 Temmuz 2021 tarih ve 31541 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Esas No: 2020/6223,Karar No:2021/3075 sayılı Kararı' şu şekilde:

YARGILAMA SÜRECİ

Kayseri Vergi Mahkemesi tarafından davacının Kayseri ilinde kain gayrimenkulü, dava dışı Selahattin Şimşek adlı kişiden 2014'te 70 bin Türk Lirası bedelle satın...