02 / 05 / 2024

Kapadokya Avla Dağı

Kapadokya Avla Dağı

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karain tarafından kuruldu.

Multi Kapadokya 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi Kapadokya 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Kapadokya'da satılık gayrimenkul! 

Nevşehir İli Derinkuyu Belediye Başkanlığı, Nevşehir Derinkuyu'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

Kapadokya'da 25 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya'da, doğal ve arkeolojik sit alanı içinde hayata geçirilen 25 yapının daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Kapadokya'daki baraka tarzı 41 iş yeri yıkıldı!

Nevşehir Kapadokya'da yıkımına karar verilen 41 baraka tarzı iş yeri kaldırıldı. 

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

Kapadokya Avla Dağı Haberi

Kapadokya Avla Dağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Avla Dağı ve çevresiyle ilgili kararı, bugün (3 Aralık 2014 Çarşamba) tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar;


NEVŞEHİR KÜLTÜR VARLIKLARINI

KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Dosya No                  : K.G.1                                                                  Toplantı Yeri

Toplantı Tarihi           : 16-17-18/10/2014-81                                          NEVŞEHİR

Karar Tarihi ve No     : 17/10/2014-1267


"Kapadokya Bölgesi’nde birden fazla koruma...