04 / 05 / 2024

Kapalı Maraş bölgesi açıldı mı

Kapalı Maraş bölgesi açıldı mı

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Fuat Oktay'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıl sonra bir bölümü halkın kullanımına açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Kapalı Maraş'ın kilidi açılıyor!

İngiliz Daily Mail gazetesi koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından 46 yıldır kapalı olan KKTC’deki Maraş bölgesinin yeniden açılacağını belirtti. KKTC Hükümeti Türkiye ile birlikte şehri onaracak.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş için yasal düzenlemeler ve teknik çalışmalar başlayacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ta bazı bina ve oteller yıkılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'ın askeri bölge statüsünden sivil statü olarak değişmesi gerektiğini ifade etti. Ersin Tatar, " Şehirde bazı binalar sahipleri tarafından tamir edilecek, bazıları da yeniden inşa edilmek için yıkılacak." dedi...

Fuat Oktay'dan flaş 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Maraş bölgesi açılımıyla ilgili konuştu.

Kapalı Maraş'ın askeri bölge olmasını mantıklı bulmuyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay yaptığı açıklamada "KKTC hükümeti olarak kapalı Maraş gibi bir yerin askeri bölge olmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz." diye konuştu.

Kapalı Maraş'ın büyük kısmı Osmanlı'nın! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kapalı Maraş'taki malların iadesi söz konusu olabileceğini belirterek, oradaki malların büyük kısmı Osmanlı malı olduğunu söyledi.

Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın temeli atıldı! 

Pazaryeri Organize Saniye Bölgesi'nde kurulacak fabrikanın temeli atıldı. Balata imalatı yapacak olan fabrika 3 bin 280 metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. 

Sıcaksu Tabakhaneler bölgesi termal turizm ile ayağa kalkacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çöküntü bölgesi konumundaki ‘Sıcaksu Tabakhaneler, bölgesini kentin vitrini haline getirecek. Bölgeye kent turizmine katkı sağlayacak Alman modeli açık ve kapalı termal tesis ile içmeler yapılacak

Hassas koruma bölgesi nedir?

Koruma bölgeleri, habitatların ve türlerin korunma önemine göre belirlenmiş olan mutlak koruma bölgesi, hassas koruma bölgesi gibi alanlara deniyor. Peki, hassas koruma bölgesi nedir? İşte yanıtı...

Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıya çıktı!

Muğla Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu Onayına ait planlar dün askıya çıktı. Datça-Bozburun Çevre Düzeni Planı 1 Mayıs'ta askıdan inecek...

Kapalı Maraş bölgesi açıldı mı Haberi

Kapalı Maraş bölgesi açıldı mı

Kapalı Maraş'ın kamuya ait olan Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir kısmı halka açıldı. Tarihi ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlardan ilk etapta 200'e aşkını Maraş'a giriş yaptı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, girişte, koronavirüs salgını sebebiyle sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmesi uyarısı yapıldı. 

Çok sayıda gazeteci de Kapalı Maraş'taki gelişmeleri izliyor..

'Hayalet Şehir' 46 yıldır kapalıydı

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilen ve yerleşime kapatılan Maraş'ın kademeli olarak açılım süreci başladı.

Bir dönemin en gözde tatil yöresi ve Hollywood yıldızlarının uğrak yeri olan Kapalı Maraş, Ada'yı ikiye ayıran yeşil hat üzerinde ve bir tampon bölge konumunda yer alıyor.

46 senedir kapalı olan ve 'Hayalet Şehir' olarak da anılan Maraş, yıllardır devam eden Kıbrıs müzakerelerinde pazarlık konusu oldu.

Türk tarafının adımları neticesinde...