22 / 07 / 2024

Kapalıçarşıda restorasyon ne zaman başlayacak

Kapalıçarşıda restorasyon ne zaman başlayacak

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.

Kapalıçarşı restorasyon için tahliye ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezilerinden biri sayılan Kapalıçarşı'da bulunan Sandal Bedesteni'nde, 20-25 yıldan bu yana hizmet veren yaklaşık 80 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderildi.

Kapalıçarşı canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 19 Temmuz Cuma altın fiyatları!

Son günlerde rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları bugün güne düşüşle başladı. Peki  Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? Kapalıçarşı canlı altın fiyatları.

Kapalıçarşı'da gram altın alış satış arasındaki makas 35 TL oldu! 10 adet çeyrek altın ne kadar? Anlık altın fiyatları

15 Temmuz resmi tatil olması dolayısıyla altın almak isteyenler '15 Temmuz Kapalıçarşı açık mı?' sorusunu araştırıyor. Bugün Kapalıçarşı'da gram altın alış satış arasındaki makas 35 TL oldu. Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün ne kadar? 15 Temmuz anlık altın fiyatları...

Kapalıçarşı ata altın fiyatları ne kadar? 5'lik reşat altın fiyatı Kapalıçarşı'da kaç lira? 10 Temmuz altın fiyatları

Altın fiyatları 10 Temmuz günü yükselişini sürdürüyor. Altın alıp satmak isteyenler Kapalıçarşı altın fiyatlarını araştırıyor. Peki Kapalıçarşı ata altın fiyatları ne kadar? 5'lik reşat altın fiyatı Kapalıçarşı'da kaç lira? 10 Temmuz 2024 altın fiyatları.

Kapalıçarşı 8 Temmuz altın fiyatları: Ata altın, Reşat altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar? 

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından yükselişe geçmişti. Peki altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Altın fiyatları bugün ne kadar? 8 Temmuz Kapalıçarşı altın fiyatları...

Altın alıp satmak isteyenler dikkat! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne kadar? Gram, Çeyrek, gremse, tam altın fiyatı!

Altının ons fiyatı güne 2301 dolardan başlarken 22 ayar gram altın 2374 lira oldu. Çeyrek altın, Ata altın fiyatı, gremse altın, tam altın bugün ne kadar? 27 Haziran 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları.

Çeyrek altın fiyatı Kapalıçarşı'da ne kadar? Tam altın fiyatı kaç TL? Yarım altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları

Kapalıçarşı altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Özellikle yatırımcılar ''Çeyrek altın fiyatı Kapalıçarşı'da ne kadar? Tam altın fiyatı kaç lira? Yarım altın ne kadar?'' sorularını merak ediyor. İşte Kapalıçarşı altın fiyatları 18 Haziran 2024...

Bayram öncesi altında son dakika! Kapalıçarşı 24 ayar grama altın fiyatı ne kadar? Çeyrek altın fiyatı bugün kaç lira? 

Bayram öncesi, milyonlarca yatırımcı son dakika altın fiyatlarını araştırıyor. Dün güne yükselişle başlayan altın fiyatları bugün güne düşüşle başladı.  Kapalıçarşı 24 ayar grama altın fiyatı ne kadar? Çeyrek altın fiyatı bugün kaç lira? 15 Haziran 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları... 

Kapalıçarşı altın fiyatları 14 Haziran 2024! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatı 2024 ne kadar? 

Milyonlarca yatırımcı, çeyrek altın, gram altın, tam altın ve yarım altın fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatı 2024 kaç TL? Kapalıçarşı altın fiyatları 14 Haziran 2024...

Kapalıçarşı gram altın fiyatları canlı! Altın fiyatları bugün ne  kadar oldu? 7 Haziran 2024 altın fiyatları!

Kapalıçarşı altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler 'altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 7 Haziran 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatları fırladı! Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını ne kadar? Ata lira fiyatı ne oldu? 5 Haziran altın fiyatları

5 Haziran Çarşamba günü altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Dün atağa geçen altını gramı bugün 2500 liraya ulaştı. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını ne kadar? Ata lira fiyatı ne oldu? 5 Haziran 2024 altın fiyatları.

Altın yükselişe geçti! Kapalıçarşı altın fiyatları kaç TL? Çeyrek altı ne kadar? 4 Haziran altın fiyatları!

Altın fiyatları bugün yükselişe geçti. Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? 4 Haziran 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları.

Cumhuriyet altını Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Altın almak isteyenler dikkat! Kapalıçarşı anlık altın fiyatları

Altın almak isteyen binlerce vatandaş Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor. Son zamanların en trend altını Cumhuriyet altını ise binlerce kişi tarafından satın alınıyor. Peki Cumhuriyet altını Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Çeyrek altın fiyatı 2024 kaç lira? 25 Mayıs 2024 altın fiyatları.

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Altına talep her geçen gün artıyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ederken, altınlar kapış kapış satılıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Kapalıçarşıda restorasyon ne zaman başlayacak Haberi

Kapalıçarşıda restorasyon ne zaman başlayacak

İstanbul Beyazıt, Molla fenari, Taya Hatun Mahalleleri’ndeki 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları başlıyor. 22 kapıdan oluşan Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları ilk olarak çatıdan başlayacak.


Toplam 110 bin 868 metrekarelik alana yayılan Kapalıçarşı'ya günde 300 bin, yılda ise 92 milyon ziyaretçi geliyor. Kapalıçarşı 25 bin kişiye istihdam sağlıyor.


64 sokağa yayılıyor

İçerisinde 5 mescit, 2 bedesten ve 7 çeşmenin yer aldığı Kapalıçarşı 64 sokağa yayılıyor. Alışveriş merkezinde projelendirilen han sayısı 27 olarak belirlendi.



En son 1980 yılında bakımdan geçen Kapalıçarşı 1461 yılından beri 20’yi aşkın deprem ve yangın atlattı. Kapalıçarşı 26 Kasım 2007 yılında Bakanlar Kurulu Kararı'yla Yenileme Alanı ilan edildi.


Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon sürecinin 10 yıl sürmesi hedefleniyor. Tarihi alışveriş merkezinin restorasyonunu Fatih Belediyesi üstleniyor.


3 bin 125 dükkan bulunuyor

Bu...