26 / 07 / 2024

kapıkule sınır kapısından geçiş

kapıkule sınır kapısından geçiş

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Kapıkule'de tır giriş ve çıkışının arttığını belirterek, "Bizim Türkiye'den gönderdiğimiz araç sayısı günde bin 200'ü bulmuş durumda. Bu bir rekor." dedi.

Altın bozdurup ev, araba alınır mı? Sorusuna uzmanından net yanıt! İlk önce bunu yapın!

Altın fiyatları son günlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Altın yatırımcıları yükseliş karşısında altılarını bozdurup kazançlı çıkma peşinde. Peki altın bozdurup ev ve araba alınır mı? Uzmanından net yanıt...

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 artarken, açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı.

Kira artış sınırının kaldırılmasıyla kiralar dengelenecek! Asıl sorun konut sahipliği oranın düşüklüğü!

Gayrimenkul gündeminin önemli gündem başlıklarından biri olan, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkmasını değerlendiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, uygulamanın rakamları dengeleyeceğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Kakıcı; Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, bu karar ve yeni vergi reformu taslağıyla birlikte, kiracı ve ev sahipleri açısından değerlendirmelerde bulundu. 

CHP'den hükümete yüzde 25 çağrısı: Kira sınırlaması kaldırılacaksa, kiracılar ve emekliler açısından önlem alınmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kiraya yüzde 25 zam sınırının devam etmeyeceğinin sinyalini vermesinin ardından, CHP'den hükümete kiracıları koruyun çağrısı geldi. İşte detaylar...

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Geçtiğimiz sene, kira fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren de konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda da 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulandığı kaydedildi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Merkez Bankası Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi!

Hem ev sahipleri hem de kiracılar kiralarda yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? 

Açlık sınırı asgari ücreti solladı: Açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 736 TL oldu! 

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Nisan 2024 rakamlarına göre, 17 bin 2 TL'lik asgari ücret, bu yıl ilk defa açlık sınırının gerisinde kaldı. İşte o rakamlar...

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev hayalleri kabus oldu: Hem faizler hem de fiyatlar uçunca, vatandaşlar banka kapısından geri döndü!

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon TL'ye yaklaşırken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek faiz oranları sebebiyle bankaların kapısından geri döndü. 

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

kapıkule sınır kapısından geçiş Haberi

kapıkule sınır kapısından geçiş

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi.Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Kapıkule'ye çok önem verdiğini anlatan Turagay, burada tır kuyruklarının oluşmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere  göre; sınır kapısındaki giriş-çıkış istatistiklerine göre çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Turagay, "Rakamlara baktığımız zaman, geçen seneyle karşılaştırdığımızda, Kapıkule'de ekim ayı itibariyle yüzde 30'lara varan bir artış var tır giriş ve çıkış sayılarında. Bizim Türkiye'den gönderdiğimiz araç sayısı günde bin 200'ü bulmuş durumda. Bu bir rekor." diye konuştu.

Turagay, Kapıkule'de geçen sene tır giriş ve çıkış ortalamalarının günde 900, bu yıl ise bin civarında olduğunu bildirdi.

"Çok daha yüksek rakamlara ulaşırız"

İşlem hacmini artırmak için Kapıkule Sınır Kapısı sahasında başlatılan inşaatın ocak ayında tamamlanacağını ifade eden...