03 / 05 / 2024

Karabağlar 2016 kentsel dönüşüm projesi

Karabağlar 2016 kentsel dönüşüm projesi

Karabağlar'da yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 3. kez hazırlanan plana, bölge halkı tekrardan itiraza hazırlanıyor.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Karabağlar'da Cennetçeşme - Limontepe bölgesinde sürdürülen ve 100 binden fazla vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine mahalleliler tepki gösterdi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Karabağlar'da kentsel dönüşüm uyarısı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yarısından fazlası konuta ayrılan Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesi durumunda, yaptıkları yurt binasını üniversitenin kullanımına açacaklarını söyledi.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planı yine iptal edildi!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları donatı alanların eksik hesaplanması ve ayrıcalıklı yapılaşma hakkı tanıması nedenleriyle dördüncü kez iptal edildi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planına iptal kararı!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları, İzmir 6. İdare Mahkemesince iptal edildi...

Karabağlar 2016 kentsel dönüşüm projesi Haberi

Karabağlar 2016 kentsel dönüşüm projesi

Karabağlar'da yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 3 kez plan hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşümden vazgeçmezken, bölge halkı da süreci tekrardan itiraza hazırlanıyor. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir'in Karabağlar ilçesi Cennetçeşme ve Limontepe semtinde toplam 16 mahalleyi kapsayan ve yüz bine yakın vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesinde süreç sil baştan.  Önceki hafta kenti ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "2017 yılında başlayacak" diyerek duyurduğu kentsel dönüşüm projesiyle ilgili hazırlanan mevcut imar planları iptal edilerek bölgede yeni plan çalışması yapıldı.


Bakanlıkça hazırlanan ilk iki plana şehircilik esaslarına aykırı olduğu, bütünlük taşımadığı, planlama esaslarına uyulmadığı, kamu yararı taşımadığı, mevzuata aykırı olduğu gibi gerekçelerle itiraz ederek yargıya taşıyan bölgedeki hak sahipleri imar planlarının iptali için üst üste davalar açtı....