30 / 04 / 2024

Karabörklü Cami minaresi yıkım

Karabörklü Cami minaresi yıkım

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

TOKİ Karabük Yenice 218 konut ihalesi yarın!

Karabük Yenice İsmetpaşa Mahallesi, 2. Etap 218 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Mart 2020 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Karabük Yenice 218 konut ihalesi 17 Mart'ta!

Karabük Yenice İsmetpaşa Mahallesi, 2. Etap 218 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Mart 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç'tan da hissedildi. Depremde Kırkağaç Alifakı mahallesindeki bir caminin minaresinde çatlaklar oluştu...

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Çanakkale'deki depremde 192 yapı hasar gördü!

Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

TOKİ Karabük Soğuksu Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Karabük Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projede 700 konut, 2 cami, 1 ticaret merkezi ve 1000 kişilik yurt binası yer alıyor.

TOKİ Karabük Safranbolu 579 konut ihalesi bugün!

TOKİ Karabük İli Safranbolu İlçesi 579 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Karabörklü Cami minaresi yıkım Haberi

Karabörklü Cami minaresi yıkım

Manisa Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde çok sayıda yapı hasar gördü. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Manisa’da deprem bölgesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, depremde ağır hasar alan ve yüksek risk taşıyan yapıların yıkım talimatı verdi. Depremde ağır hasır gören yapılardan biri de 1979'da yapılan Akhisar ilçesindeki Karabörklü Camiiydi. Gelen talimatlar üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi de, gerekli güvenlik önlemlerini alarak cami ve 30 metre yüksekliğindeki minarenin yıkımını kontrollü bir şekilde yaptı. Titizlikle yapılan yıkım çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Akhisar Muhtarlık Hizmetleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Akhisar Şantiye Sorumlu Murat İpek de yakından izledi.

Hasarlı Yapıların Yıkımı Gerçekleştiriliyor

Depremden sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hızlı bir şekilde hasar...