24 / 05 / 2024

karaburun ÇED

karaburun ÇED

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

İzmir Karaburun'da ÇED toplantısı yapılamadı!

İzmir'in Karaburun'da yeni balık çiftliği yapılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. “ÇED bilgilendirme toplantısı”na yöre halkı izin vermedi

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesi durduruldu!

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi.

Çalık Grubu Karaburun'da 14 RES tribünü yapacak!

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

Karaburun'a Valilikten RES şoku!

Yakaköy’deki RES için çıkan kararla sevinen Karaburun, Valiliğin Mordoğan’daki santral için aldığı kararla şok yaşadı. Valilik bölgede yaşam alanına 150 metre uzaklıktaki RES’te kapasite artışı için sunulan ÇED dosyasını kabul etti.

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

ÇED raporunun iptali davası!

Herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, ÇED raporunun iptali davası açılabilir mi? İşte, ÇED raporunun iptali davası!

ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler!

ÇED raporu sürecinde firma herhangi bir faaliyete başlamaması gerekiyor. Aksi takdirde cezai durumla karşı karşıya kalabiliyor. Peki, ÇED raporu düzenlemesi gereken tesisler neler?

ÇED raporunda bulunması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED); belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED raporunda bulunması gerekenler neler?

ÇED raporundan muafiyet!

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

ÇED raporunu kimler hazırlar?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporunu kimler hazırlar?

karaburun ÇED Haberi

karaburun ÇED

Bölgede hem Yaylaköy'de hem de eski Rum köyü Öres'te çok sayıda RES olmasına rağmen tam bu iki köyün ortasında kalan Sarpıncık Köyü'nde  de 14 türbin yapılmak isteniyor. 

Lodos A.Ş'nin 47 türbinini durduran Karaburunlularda, '' Bizi zarara uğrattınız, zararımı karşılayın'' ihtarnamesinin şaşkınlığı sürerken şirket RES'lerin yeniden çalışabilmesi için ÇED sürecini yeniden başlatılıyor.

Yurttaşlara ihtarname gönderen Lodos A.Ş 14 Temmuz'da yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı'nda Karaburunlulara RES'lerin zararlı olmadığını iddia edecek. İlçe halkının ise bu toplantıya izin vermeyeceği...