25 / 07 / 2024

Karaburun RES ne durumda

Karaburun RES ne durumda

İzmir KARABURUN 'a yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerinin ( RES ) II Genel Meclisi tarafından red edilmesinin ardından, valilik bu konunun tekrar görüşülmesini talep etti.

İzmir Karaburun'da 3 adet imarlı arsa 4 taksit fırsatıyla satışa çıkıyor!

İzmir Karaburun Belediye Başkanlığı, İzmir Karaburun'da yer alan 3 adet imarlı arsayı 4 taksitle satıyor. Peki İzmir Karaburun'daki arsaların fiyatları ne kadar? 

İzmir Karaburun'da konut ve turizm imarlı 2 arsa satılıyor! İhalesi Eylül'de! 

İzmir Karaburun Belediyesi, İzmir ili, Karaburun ilçesi, İskele Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut ve turizm imarlı arsayı satıyor. Peki Karaburun'daki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? 

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

RES Gayrimenkul'den taşınmazda kiralama ve satış yönetimi!

RES Gayrimenkul teknolojik alt yapısı ile bu güne kadar bir çok ulusal ve uluslararası firmanın endüstriyel tesis arayışına çözüm üretti. İşte RES Gayrimenkul ile ticari gayrimenkulde kiralama ve satış yönetimi...

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Erdek Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi'ne RES inşa ediliyor!

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi'ndeki RES sayısı her gün artıyor. Konuyla ilgili Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: Bu rüzgar santralleri önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, bölgenin eko sistemini de bozuyor' dedi.

İzmir Karaburun'daki 3 RES projesi izin aşamasında!

Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, yarımadada 3’ünün izin aşamasında olduğunu belirtti. Dilli, “Karaburun’da şu an faaliyette olan 81 türbin var. Yatırımını tamamlayan firma hemen kapasite artışına geçiyor." dedi.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Ovacık RES projesinde son durum ne?

Danıştay’da temyiz süreçleri devam eden RES projesi için önceki gün başlayan ağaç kesimi, dayanışma çağrısını yanıtsız bırakmayan örgütlerin desteğiyle kurulan nöbet çadırıyla engellendi.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Karaburun RES ne durumda Haberi

Karaburun RES ne durumda

Önceki gün gerçekleşen II Genel Meclisi toplantısında, RES için gereken imar plan tadilatı bir kez daha reddedildi. 


Yerel seçimlerin ardından yasa gereği yetkilerini büyiıkşehir belediyesine devredecek olan İzmir II Genel Meclisinin son toplantısı Karaburun köylüleri yaşam alanlarının korunması mücadelesine sahne oldu. Karaburun Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra, Yayla, Parlak ve Salman köylerinden gelen bir otobüs Karaburunlu, yaşam alanlarına kurulmak istenen rüzgar enerji santrallerine (RES) izin veren düzenlemelerin II Genel Meclisinden geçmemesi için çaba gösterdi. 


BİR GÜN MİSAFİRİMİZ OLUN YETER! 


Meclis toplantısından önce partilerin gruplarını ziyaret eden Karaburunlular meclis üyelerini "Bir gün gelin misafirimiz olun. 


Başka bir şey söylememize gerek olmadığını anlarsınız" diye yaşadıkları yere davet ettiler. 

Kent Konseyi Başkanı Ipar Buğra Dilli, yaşam alanlarını kuşatan RES, balık çiftlikleri, taş ocakları gibi faaliyetlere karşı mücadelelerini...