19 / 05 / 2024

Karaca Mağarası turizm

Karaca Mağarası turizm

Karaca Mağarası'nın yeni turizm sezonuna hazır olduğu bildirildi. Gümüşhane Valisi Mayda: "Gümüşhane turizminin önemli unsurlarından biri olan Karaca Mağarası'nı yeni sezona hazır hale getirdik" dedi.

Karaca'da robot süpürgelerin fiyatı ne kadar oldu? İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi...

Son dönemin popüler temizlik ürünlerinden robot süpürgeler Karaca mağazalarında kaç liradan satılıyor? İşte güncel fiyat listesi...

Garanti Bonus’dan Karaca’da 12 aya varan taksit kampanyası! İşte detayları…

Garanti BBVA kredi kartları ile Karaca mağazalarından yapacağınız 200 TL ve üzeri alışverişlerde 12 aya varan taksit imkanı sunuyor. İşte kampanya detayları..

Karaca'nın en çok sevilen elektrikli süpürgesi! Karaca Vantuz Action Force 2 Eylül 2022 fiyat listesi

Karaca'nın en çok sevilen elektrik süpürgesi Vantuz Action Force Siyah Elektrikli Süpürge Karaca mağazalarında ve web sitesinde satılıyor. Peki Karaca Vantuz Action Force Elektrikli Süpürge fiyatı ne kadar? İşte  Vantuz Action Force Elektrikli Süpürge 2 Eylül 2022 fiyat listesi...

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi Kartal'da Kenan Mağol tarafından kuruldu.

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi açıldı!

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aras tarafından açıldı. 

Karaca Suite Otelcilik Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaca Suite Otelcilik Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da 300  bin TL sermaye bedeli ile Serdar Doğan Ve Sezgin Koçak tarafından kuruldu.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Hakan Toplu Taşıma Turizm Ve İnşaat  Limited Şirketi kuruldu!

Hakan Toplu Taşıma Turizm Ve İnşaat  Limited Şirketi  Büyükçekmece’de   200 bin TL sermaye bedeli  ile  Hakan Özer tarafından kuruldu.

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karaca Mağarası turizm Haberi

Karaca Mağarası turizm

Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde bulunan dünyaca ünlü Karaca Mağarası'nın yeni turizm sezonuna hazır olduğu bildirildi.


Bazı düzenlemeler yapılmak üzere 15 Kasım 2013'te ziyarete kapatılan Karaca Mağarası'nda bulunan ahşap yürüyüş parkurlarının, çürüyen ve tehlike arz eden bölümleri değiştirildi.


Beyaz sarkıt ve dikitlerin fazla ışık nedeniyle renk değiştirmemesi için yürüyüş yolundaki lamba sayısı azaltılan ve projektörle aydınlatma yerine ısı yaymayan led ışıklandırma yapılan mağara, 15 Nisan'da yeniden ziyarete açılacak.


Çalışmaları yerinde inceleyen Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane turizminin önemli unsurlarından Karaca Mağarası'nı yeni sezona hazır hale getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:


"Gümüşhane'de yaptığımız çalışmalarda ilk hedefimiz tarihi dokunun, kültürün ve doğanın verdiği güzellikleri görünür hale getirmektir. Şehir ile ilgili sürdürebilir projeler yapılarak, kış, kırsal ve kültür turizminin il ekonomisine katkısını artırmak, elimizdeki doğal ve tarihi...