23 / 07 / 2024

Karacabey Longozu turistik faaliyetler

Karacabey Longozu turistik faaliyetler

Bursa’da farklı doğa güzelliklerinin olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda Karacabey Longozu’na büyük önem verdiklerini söyledi. Karacabey Longozu’nun turizme açılması için çalışma başlatıldı...

Turistik bölgelere düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

Karacabey Atatürk Parkı'na yeni proje geliştirilecek!

Yap-işlet-devret modeliyle tesislerin yapıldığı karacabey Atatürk Parkı, Bursa’nın batısında devasa bir yaşam merkezine dönüştü. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BURFAŞ’ın da bu parka tesisler yapacağını müjdeledi.

Acarlar Longozu'nda turizm amaçlı faaliyetler kısıtlandı mı?

Sakarya Valiliğince Türkiye'nin "ikinci büyük subasar ormanı" Acarlar Longozu'nda deniz bisikleti kullanımı yasaklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan, doğal sit alanlarında turizm amaçlı sportif faaliyetin yasaklandığı belirtildi.

Karacabey-Okçugöl Yolu'nun ihalesi 24 Şubat'ta yapılacak!

Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, 2014 yılında 3 kilometrelik kısmı tamamlanan Karacabey - Okçugöl Yolu’nun kalan kısmının ihalesinin 24 Şubat’ta yapılacağını bildirdi.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

1982 yılında Kumkapı ve Sulukule turistik bölge olacakmış!

1982 yılında Kumkapı balıkçı lokantaları ve Sulukule eğlence bölgesi yeniden düzenlenecekmiş ve turistik kimliğe kavuşturulacakmış. Kumkapı'da yeni yapıların yapılmasıyla tarihi çevre bozulmuş. Kültür Bakanlığı bu bölgede düzenlemeler yapılmasına karar ve

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tahir Bulca, Önder Aydemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak'ta kuruldu.

Karacabey'e yeni sosyal tesis inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinde büyük takdir kazanan sosyal tesisler zincirine Karacabey ile yeni bir halka daha ekleneceğinin müjdesini verdi...

1980 yılında Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş. Tesislere 14 beton oda inşa edilmiş ve 70 çadırlık bir bölüm eklenmiş. Tesislerde 300 aile çadır kurarak tatil yapabilecekmiş.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği EMITT Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19 ’uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Yenikapı turistik bölge olacak!

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi, Şevket Kahraman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Beyoğlu, Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Caddesi'nde kuruldu.

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

Karacabey Longozu turistik faaliyetler Haberi

Karacabey Longozu turistik faaliyetler


Türkiye’nin en önemli subasar ormanlarından biri olan Bursa’daki Karacabey Longozu’nun turizme açılması için çalışma başlatıldı.

Bursa’da farklı doğa güzelliklerinin olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda Karacabey Longozu’na büyük önem verdiklerini söyledi. Nadide bir doğal güzellik olan, Türkiye’de sadece 3 yerde bulunan ve subasar ormanı olarak tabir edilen longozlardan en büyüğünün Karacabey’de olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bölge insanının ve Bursalıların bilmediği bu zenginlikleri hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak istediklerini ifade etti.

Karacabey Longozu’nu tabiat parkı statüsüne alarak doğal dokuyu muhafaza eden ve insanların tanıyarak buradan istifade etmelerini sağlayan çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Altepe, bölgeyi gündeme taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Altepe, “Burası her türlü turistik faaliyetlerin yapılabileceği, kamp alanlarının kurulabileceği, florası ve faunasıyla muhteşem bir yer. İnşallah burayı...