30 / 04 / 2024

Karadağ turizme açılıyor

Karadağ turizme açılıyor

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Türk iş adamlarına Karadağ'a yatırım çağrısı!

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türk iş adamlarına Karadağ'a yatırım yapmaları için çağrıda bulunarak, "Gelen iş adamlarımıza ben, yatırım konusunda tereddüt etmemelerini özellikle tavsiye ediyorum" dedi.

Halime Hatun Kümbeti turizme kazandırılıyor!

Gevaş ilçesinde 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak, yakınındaki yurt yıkılarak başka yere taşınacak. ÇEKÜL Vakfı Bölge Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek projeyle eski görüntüsüne kavuşturulacak.

Halime Hatun Kümbeti turizme kazandırılıyor!

Van’ın Gevaş ilçesinde 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak. Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 2007 yılında yaptırılan yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdiği için tepkiye neden olmuşt

Foça tatil köyü turizme kazandırılmalı!

İzmir Foça'nın CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye'nin ilk tatil köyü olan ve halen atıl durumdaki Club Med'in tekrar açılması,Foça tatil köyü turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'nin 3 bin 331 metrelik Abdal Musa Tepesi eteklerinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na 3 kilometre uzaklıkta kurulan turizm yerleşkesiyle bölgeye gelen ziyaretçilere olta balıkçılığından atlı turizme kadar birçok seçenek sunulacak.

Yatağan'daki tarihi cami turizme kazandırılıyor!

Define avcıları tarafından talan edilen Yatağan'ın Bozüyük Mahallesindeki yaklaşık 500 yıllık tarihi cami, han ve de köprü restore edilerek turizme kazandırılması için gerekli destek verilecek...

Akkil Peribacaları'nın turizme kazandırılması isteniyor!

ÇORUM'UN iskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya'yı aratmıyor. İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan "Akkil Peribacaları" olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Bozüyük'te yaptırdığı han ve köprü turizme kazandırılacak!

Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ordunun dinlenmesi ve ibadetini yapması için yaptırılan yaklaşık 500 yıllık tarihi dokularda Vali Amir çiçek, incelemelerde bulundu. Kanuni'nin mirası cam, han ve köprü turizme kazandırılacak.

İskilip Akkil Peribacaları turizme kazandırılacak!

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya’yı aratmıyor.İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan “Akkil Peribacaları” olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Antalya'daki düğmeli evler turizme kazandırılacak!

Antalya'nın İbradı İlçesi'ne bağlı Ormana Mahallesi'nde bulunan ve düğmeli olarak adlandırılan tarihi evlerden restorasyonu tamamlananlar turizme kazandırılıyor. Ormana Mahallesi'ndeki düğmeli evler taşla ahşabın uyumunu yansıtıyor...

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Gökçen Özdoğan Enç: Toroslar turizme kazandırılacak!

AK PARTİ Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Torosların tarihine, doğal güzelliklerini turizme kazandırmaya kararlı olduklarını söyledi. Enç, Toroslar' ın doğal güzelliklerini görmelerini istediklerini belirtti...

Erzurum'da Üç Kümbetleri turizme kazandırma projesi devam ediyor!

Erzurum'da Üç Kümbetleri turizme kazandırma projesi devam ediyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üç Kümbetler ve çevresinde yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarına 2011'de başladıklarını söyledi.

Karadağ turizme açılıyor Haberi

Karadağ turizme açılıyor

Doya doya kışı yaşadık yıllar sonra. Islandık, üşüdük, karlar altında kaldık. Çok da iyi oldu böylesi. Özlemiştik kara kışı. Şimdi mis kokulu ilkbahar zamanı. Tamam haklısınız; Nisan ayı yine üzerine düşeni yapmadı. Yüzümüzü gökyüzüne dikemedik bolca. Gölgede üşüttü, açık alanda bile çok ısıtmadı bizi. Ama paniğe gerek yok. Mayıs içimizi ısıtacak. Yaza hazırlayacak ruhumuzu. Güzel bir yaz bizi bekliyor. Tatil planları başlamıştır. Hatta birçoğunuz erken rezervasyondan faydalanmıştır. Marmaris, Bodrum, Antalya göçüne sayılı günler kaldı yani. Farklı bir adres arayanlar içinse bir önerim olacak: Montenegro. 


ADRİYATİKTE MAVİ KEYİF 

Bizde bilinen ismiyle Karadağ. Monte; 'dağ', negro; 'kara' demek. İtalyanca aslında. Biz direkt Türkçeleştirmişiz 'Karadağ' diyerek. Adıyla yaşayan bir ülke. Sık çam ağaçlarıyla kaplı dağları nedeniyle tepeleri kapkara gözüküyor. Geçen hafta sonu Karadağ'daydım. Yemyeşil...