18 / 05 / 2024

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi(KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, 7.700 kilometrelik Karadeniz Çevre yolu ve deniz yolu projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırmasını istedi.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Avrupa Birliği'nden sürpriz para adımı! Uygulamama kararı alındı

Avrupa Birliği çok sıkı tuttuğu ekonomik mali kurallarını Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulamama kararı aldı. AB, pandemi döneminde başlattığı uygulamaya kaldığı yerden devam edecek. Birlik, kamu harcamalarını son dönemde oldukça yükseltmişti.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ekim ayı analizini açıkladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği merakla beklenen Ekim ayı analizini açıkladı. Analizde, Türkiye’de son 3 çeyrekte yakalanan büyümenin 2017 yılında da devam edebilmesinin ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Türk ve Kıbrıslı müteahhitlerden 100 milyar euroluk işbirliği!

Türkiye Müteahhitler Birliği ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Ada’da özellikle çözüm sonrası ortaya çıkacak ekonomik potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzaladı...

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği toplandı!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, 2015 Yılı İkinci Olağan Meclis Toplantısı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Birlik Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında toplandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 1 Kasım seçim değerlendirmesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı 1 Kasım Seçim Değerlendirmesi yaptı. Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir.

2004 yılında inşaat sektörünün umudu Avrupa Birliği!

2004 yılında Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından başlatılmış olan 'İnşaat Sektörü Stratejik Plan Araştırması'na göre, Türkiye AB'ye tam üyelik yolunda ve ekonomik istikrarla sektör uzun ve kısa vadede hedefine ulaşabilecekmiş.

Karadeniz çevre yolu ve deniz yolu tamamlandığında 7 bin 700 kilometre olacak!

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi(KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, 7.700 kilometrelik Karadeniz Çevre yolu ve deniz yolu projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırmasını istedi.

Fikri Işık'a İdris Güllüce vekalet edecek!

Azerbaycan'da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Bilim ve Teknoloji Bakanları Toplantısı'na katılan Bakan Fikri Işık'ın dönüşüne kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce vekalet edecek.

Turistler Karadeniz'i MyDoka ile gezecek!

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nce hayata geçirilen mobil uygulama "MyDOKA" sayesinde yöreye gelen yerli ve yabancı turistler, kendi imkanlarıyla şehirleri gezebilecek. Mehmet Şentürk uygulama hakkında bilgi verdi...

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi Haberi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi


Karadeniz otoyol projesiyle Karadeniz’in çevresinde yer alan Türkiye, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Romanya, Bulgaristan gibi ülkeleri karadan birbirine bağlayacak olan projeye Karadeniz’e kıyısı bulunmayan Yunanistan, Arnavutluk, Sırbistan, Ermenistan ve Azerbaycan gibi ülkeler de kendi hatlarını inşa ederek dahil olacak.


Karadeniz otoyolu projesinde 12 KEİ ülkesinin imzası olduğunu hatırlatan Ak Parti Ordu Milletvekili Şener, "7 bin 700 km’yi bulacak bu hat ile ticaret ve taşımacılık artacak. Türkiye’nin özellikle Karadeniz turizm ekonomisine de doping etkisi yapacak. Karadeniz’in tamamına bölge ülkelerden turistler karayolu ile rahatlıkla ulaşabilecek. Karadeniz çevre yolunun tamamlanması, deniz yollarının geliştirilmesi bölgemize büyük katkı sağlayacak" dedi.


Projeyle bölgedeki iç çatışmalara da son verilebileceğini ifade eden Şener, "Bölge halklarının birbirlerini daha iyi tanımalarını, yakınlaşmaları sağlayacak. KEİ ve KEİPA etkinliğini arttıracak halklarımızın günlük hayatlarında...