05 / 05 / 2024

Karaköy meydanı eski hali

Karaköy meydanı eski hali

1946 yılında Beyoğlu tarafının başlıca kapısı durumunda olan Karaköy Meydanı genişletilecekmiş. Meydanın genişletilmesi hususunda bir plan hazırlayan Belediye İmar Müdürlüğü, meydanı yeni açılacak yollara göre tanzim edecekmiş.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası yenileniyor!

Karaköy'deki eski binalar bir bir yenileniyor. İlçedeki Mehmet Kutman'a ait Global Yatırım Holding'in merkezinde inşaat önümüzdeki günlerde başlayacak.

Novotel İstanbul Bosphorus Karaköy açıldı!

Akfen GYO tarafından İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Karaköy’de beş yıldızlı olarak yatırımı yapılan 200 odalı Novotel İstanbul Bosphorus hizmete açıldı.

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Satış işlemlerini Türkiye Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 120 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Bolu Merkez Karaköy 1. Etap projesinde 1 konut satışa sunuluyor. TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları başladı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı peyzaj düzenleme çalışmaları sürüyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin önemli meydanlarından olan Küçükköy Meydanı’nı daha yeşil ve daha güzel bir hale getirmek için bir peyzaj düzenlemesi projesi yürütüyor. Büyük bir hızla süren projede sona yaklaşıldı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin önemli meydanlarından olan Küçükköy Meydanı’nı daha yeşil ve daha güzel bir hale getirmek için bir peyzaj düzenlemesi projesi yürütüyor. Büyük bir hızla süren projede sona yaklaşıldı.

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi için harekete geçti. Yeni iskele yapımı projesi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak...

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları 2015!

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap'ta 3+1 olarak tasarlanan daireler bulunuyor. Projede aylık taksitler 911 TL'den başlıyor. İşte TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları 2015 detayları...

Karaköy meydanı eski hali Haberi

Karaköy meydanı eski hali



Karaköy Meydanı genişletilecek


Belediye İmar Müdürlüğü bu hususta bir plan hazırlıyor


    Dolmabahçe Meydanı'nın bu sene tanzim edileceğini yazmıştık. Hazırlanan plana göre buradaki Valide Cami'nin avlu parmaklıkları kaldırılacak, bu suretle meydan genişletilecek ve aynı zamanda saat kulesi ortada kalmak üzere Dolmabahçe Sarayı'nın bahçe kısmından da bir parça yine meydana katılacaktır. Sahile motor, istimpot gibi küçük vapurların yanaşması için mermerden bir iskele yapılacaktır. Cami bir deniz müzesi haline getirilecektir. Caminin belediyeye bu maksatla terki hakkında bugünlerde Bakanlar Kurulu kararının bugünlerde bildirilmesi beklenmektedir. 

    Meydanın tanzimi planı Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. Bu işin Belediye'nin seneki bütçesinden tahsisat ayrılacaktır. 

 ...