21 / 05 / 2024

karapara aklama

karapara aklama

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok'ta bazı hesaplar kara para aklamak ve terör örgütlerine bağış toplamak için kullanılıyor.  

Finans devine kara para aklama cezası

Dünyanın en büyük transfer şirketlerinden olan Wise, kara para aklamada önlem almadığı gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Denetleme Kurumu tarafından 310 bin sterlin ceza ödemeye mahkum edildi.

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Blockchain analiz firması Chainalysis'in son raporuna göre, 2020 yılından beri siber suçluların akladığı kara kripto para miktarı yüzde 30 arttı ve 8,6 milyar dolara yükseldi.

AB'den kripto para düzenlemesi: Kara para aklama ve terör finansmanı ve engellenecek!

Avrupa Birliği (AB), son dönemlerin sık sık gündeme gelen konuları arasında yer alan kripto paralarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Kara para aklamada yeni yöntem: Kripto paralar!

Kripto paralara yönelik skandallar artmaya devam ederken yeni bir iddia gündeme geldi. Terör örgütleri kara para aklama yaparken kripto paralar kullanıyor. 

MASAK'tan emlakçılara uyarı!

MASAK, kara para aklama ve terörün finansmanıyla daha etkin mücadele edilebilmesi, mali sistemin suçlular tarafından kullanılmasının engellenebilmesi için döviz bürolarına, emlakçı, galerici ve kuyumculara getirilen yükümlülükler ve risklere yönelik broşürler yayımladı. 

Kovid-19 sürecinde artan yasa dışı finansal faaliyetler için uyarı!

Koronavirüs nedeniyle finansal hizmetlerde dijital kanalların kullanımı artarken, bu durum dolandırıcılık, kara para aklama, terörün finansmanı gibi konulardaki riskleri de beraberinde getirdi.

Aliyev'in kızları Londra'da 60 milyon sterlinlik konut almaya çalıştı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızlarının, bir off-shore şirket üzerinden Londra'da 60 milyon sterlin değerinde konut satın almak istediği, ancak bu satın alma işleminin "ciddi ölçüde kara para aklama riski" taşıdığı ifade edildi.

Sultangazi İsmetpaşa Askeri Kuşaklama Yolu imar planı askıda!

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi, 108 ve 111 sokak ile Sultançiftliği - Boğazköy kesişimine ( Askeri Kuşaklama Yolu ) ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Andan Oktar'ın inşaat şirketlerine el konuldu!

Andan Oktar Operasyonu devam ediyor. Adnan Oktar grubuna yönelik MASAK raporu çıkarıldı. MASAK raporuna göre, Oktar'ın karapara akladığı 86 şirkete el konuldu.

Londra konut piyasası kara para aklama merkezi!

Londra, kara para aklama faaliyetlerinin de küresel merkezi olarak kabul ediliyor. Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise henüz göreve gelmeden önce "Londra’nın hiper enflasyonun yaşandığı konut sektörünü kullanarak kara para aklayan insanlar var.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Reza Zarrab'ın tüm malvarlığına el konulacak!

Reza Zarrab (Rıza Sarraf) için hazırlanan iddianamede, savcılık Zarrab’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.

Kilis Alifakı Deresi Kuşaklama Kanalı için kamulaştırma yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kilis il merkezinden geçen Alifakı deresi kuşaklama kanalı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı bildirildi.

karapara aklama Haberi

karapara aklama

Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) sosyal medya platformu TikTok kullanıcılarına büyük şok. Gençler arasında son derece yaygın kullanılan platformu son 1.5 yıldır gözlem altına alan MASAK TikTok'un Türkiye'de yerli ve yabancı kullanıcılara 1,5 milyar lira aktardığını ve bazı hesapların bu platformu para aklamak ve teröre finansman sağlamak için kullandığını tespit etti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'nın sürdürdüğü araştırmayla ilgili Anadolu Ajansında yer alan habere göre;  bazı kullanıcılar ve kredi kartı dolandırıcılarından oluşan bir kesim, bu platformu terörü desteklemek ve kara para aklamak için kullanıyor. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre 2021 yılında kullanılmaya başlanan Twitch isimli uygulamada bazı yayıncılar ve kredi kartı dolandırıcıları işbirliğiyle vatandaşlara ait kredi kartlarındaki paralar bağış adı altında platformdaki yayıncılara aktarılıyor ve böylelikle suç gelirleri...