30 / 04 / 2024

MASAK'tan şok rapor! 29 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor

 MASAK'tan şok rapor! 29 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok'ta bazı hesaplar kara para aklamak ve terör örgütlerine bağış toplamak için kullanılıyor.  



Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) sosyal medya platformu TikTok kullanıcılarına büyük şok. Gençler arasında son derece yaygın kullanılan platformu son 1.5 yıldır gözlem altına alan MASAK TikTok'un Türkiye'de yerli ve yabancı kullanıcılara 1,5 milyar lira aktardığını ve bazı hesapların bu platformu para aklamak ve teröre finansman sağlamak için kullandığını tespit etti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'nın sürdürdüğü araştırmayla ilgili Anadolu Ajansında yer alan habere göre;  bazı kullanıcılar ve kredi kartı dolandırıcılarından oluşan bir kesim, bu platformu terörü desteklemek ve kara para aklamak için kullanıyor. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre 2021 yılında kullanılmaya başlanan Twitch isimli uygulamada bazı yayıncılar ve kredi kartı dolandırıcıları işbirliğiyle vatandaşlara ait kredi kartlarındaki paralar bağış adı altında platformdaki yayıncılara aktarılıyor ve böylelikle suç gelirleri aklanırken yayıncılar da buradan komisyon alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön