21 / 05 / 2024

MASAK

MASAK

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok'ta bazı hesaplar kara para aklamak ve terör örgütlerine bağış toplamak için kullanılıyor.  

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASK) çok önemli bir uyarı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım bahanesiyle bağış toplayan kişilerin bulunduğu belirtilerek vatandaşlar bu konuda uyarıldı.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

MASAK Genel Tebliği’ne geçici süre ile bir madde eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) deprem felaketinin yaşandığı 10 kentte bankaların depremzedelere yönelik kimlik tespiti işlemlerinde esneklik getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması için kimlik

Deprem bölgelerindeki maaş ödemeleri için kritik düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son dakika!.. Hemen bakın!

MASAK, olağanüstü hal ilan edilen eyaletlerde maaş ödemelerine ilişkin yeni kurallar yayınladı. Sonuç olarak, olağanüstü hal ilan eden 10 şehir mağdurları, maaş ödemelerinde kimlik belgeleri olması halinde işlem yapabilecek.

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

MASAK'tan kripto borsasıyla ilgili önemli açıklama!

MASAK, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren küresel kripto varlık alım satım platformunuyla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı.

MASAK'tan şok rapor! 29 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor

MASAK tarafından hazırlanan rapora göre özellikle gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok'ta bazı hesaplar kara para aklamak ve terör örgütlerine bağış toplamak için kullanılıyor.  

Kripto paralarda yasak masak dinlemiyorlar! Bitcoin’de ortalığı kasıp kavuruyorlar

Çin Halk Cumhuriyeti, geçtiğimiz yıl Bitcoin madenciliğini yasaklamasına rağmen yeniden harekete geçildi.

MASAK'tan 4 kripto para şirketine ceza!

Yapılan denetimler neticesinde çeşitli yükümlülük ihlalleri sebebiyle Icrypex Bilişim AŞ, Paribu Teknoloji AŞ, Bitci Teknoloji AŞ ve BTC Türk hakkında idari para cezası verildi. İşte detaylar...

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!

Mali Suçları Araştırma Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde toplamda 100 milyon TL'lik kripto para hesabına bloke koydu.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Vebitcoin için MASAK'tan 3 yıl önce uyarı yapılmış!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Vebitcoin vurgununu kaleme aldı. Saymaz, vurgunu detaylarıyla anlattı...

MASAK Haberi

MASAK

Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) sosyal medya platformu TikTok kullanıcılarına büyük şok. Gençler arasında son derece yaygın kullanılan platformu son 1.5 yıldır gözlem altına alan MASAK TikTok'un Türkiye'de yerli ve yabancı kullanıcılara 1,5 milyar lira aktardığını ve bazı hesapların bu platformu para aklamak ve teröre finansman sağlamak için kullandığını tespit etti. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'nın sürdürdüğü araştırmayla ilgili Anadolu Ajansında yer alan habere göre;  bazı kullanıcılar ve kredi kartı dolandırıcılarından oluşan bir kesim, bu platformu terörü desteklemek ve kara para aklamak için kullanıyor. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre 2021 yılında kullanılmaya başlanan Twitch isimli uygulamada bazı yayıncılar ve kredi kartı dolandırıcıları işbirliğiyle vatandaşlara ait kredi kartlarındaki paralar bağış adı altında platformdaki yayıncılara aktarılıyor ve böylelikle suç gelirleri...