01 / 05 / 2024

Karataş Cumhuriyet Müzesi

Karataş Cumhuriyet Müzesi

İzmir’in Karataş semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 200 yıllık İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi onarımı tamamlanmadan kapatıldı. İşte ayrıntılar...

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

Darende Cumhuriyet İlkokulu kent müzesi olarak hizmet verecek!

Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Müzesi yenileniyor!

Karataş'taki bir süre önce çatısı akan, tavanı çöken ve duvar sıvaları dökülen İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi, yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle kapatıldı. Müzedeki eserler ise dağıtıldı...

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi restore ediliyor!

Açık olduğu dönemde çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği, Cumhuriyet filmlerini izlediği İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi'ni kurtarma çalışması başladı...

Karataş'taki Cumhuriyet Müzesi onarımı yarım kaldı!

İzmir’in Karataş semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 200 yıllık İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi onarımı tamamlanmadan kapatıldı. İşte ayrıntılar...

Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin ihalesi yapıldı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ‘Milli Mücadele Karargahı’ olarak kullanılan, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin restorasyon ve inşaat işi ihalesi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin istinat duvarı çöktü!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı..

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin çöken duvarı için 12 yıl beklendi!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı.

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması ne durumda?

Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması'nda planlama çalışmaları devam ediyor. Henüz başlanmayan Ataşehir Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması projesinin tamamlanma tarihi de belirlenmedi.

İzmir Cumhuriyet Müzesi'nin duvarı çöktü!

İzmir’in Konak ilçesindeki Cumhuriyet Müzesi’nin bahçe duvarı, Anıtlar Kurulu’ndan izin beklendiği gerekçesiyle onarılmayınca yağışların ardından öndeki binanın çatısına devrildi. Şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

Karataş Cumhuriyet Müzesi Haberi

Karataş Cumhuriyet Müzesi

İzmir’in Karataş semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi onarımı tamamlanmadan kapatıldı. İçinde tarihi değere sahip olan eşyalar ve eserler de taşındı. Müzenin 200 yıllık tarihi binasının onarılmasını bekleyen Karataşlılar kapatılmasına tepki gösterdi.


İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi’nde, Osmanlı dönemi ile 1920-70 yıllları arası döneme ait binlerce ders kitabı, ansiklopedi, her dilden klasik roman, Atatürk’ün ilk Meclis’teki ve Ankara Ulus Meydanı’ndaki, Rus kameramanların çektiği, 10’uncu Yıl Nutku konuşması, Cumhuriyet tarihine ait binlerce eğitim filmi, slayt, Atatürk’ün İzmir Atatürk Lisesi’nde oturduğu masa ve tahtada dönemin öğrencilerine matematik dersi verirken fotoğrafı, Türk eğitim tarihine ait araç- gereç, karneler ve diplomaları sergilendi. Ancak çatısı akan, tavanında çökme tehlikesi...