02 / 05 / 2024

Karma kullanım alanı nedir

Karma kullanım alanı nedir

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Karma kullanım alanı nedir?

Yeni yapı projelerinde sıklıkla karşılaşılan karma kullanım alanı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Karma kullanım alanı nedir, işte sorunuzun yanıtı ve detayları...

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Deprem vergilerinin kullanımı ve alınan önlemler mecliste!

Toplanan deprem vergilerinin kullanım alanına ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Artella Ahşap Kapı Sistemleri ile kullanım alanları artıyor!

Mekana özel çözümler sunarak, yaşam alanlarını çok daha kullanışlı hale getiren ürünlere imza atan Artella Ahşap Kapı Sistemleri, “gizli sürme kapılar” ile ortalama 8 metrekare fazladan kullanım alanı sağlıyor.

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Turgut Özal Üniversitesi'nden kullanım hakkı ihalesi!

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara Altındağ'da bulunan aynı hak tesis edilerek kat karşılığı inşa edilmiş binanın irtifak hakkını devredecek. Kullanım amacı S.K.T + Ticaret Alanı olarak belirlenen binanın muhammen bedeli 13 milyon TL olarak belirlendi.

Site kiraya verildiğinde ortak alan kullanımı nasıl olur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için sitelerde ortak kullanım alanlarının kullanımını değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyeti bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Apartman ve konut siteleri gibi ortak yaşamın bulunduğu mülklerde bazı alanlar kat maliklerin ortak kullanım alanı olarak sunuluyor. Peki, kat mülkiyeti bahçe kullanımı nasıl olmalı? Bahçe herkesin midir?

Mitsubishi Electric toplu kullanım alanlarının çalışmalarına talip!

Mitsubishi Electric Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, oteller, AVM'ler, otoparklar, tüneller, havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan dev iklimlendirme sistemlerinin otomasyon çalışmalarına talip olduklarını söyledi.

Karma kullanım alanı nedir Haberi

Karma kullanım alanı nedir

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor.


Ancak, yol boyu ticaret olarak teşekkül etmiş konut alanlarında bulunan parsellerin zemin kat ve yol seviyesinde veya açığa çıkan bodrum katlarının yoldan cephe alan mekânlarında, gürültü ve kirlilik oluşturmayan ve imalâthane niteliğinde olmayan, gayrisıhhi özellik taşımayan, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dükkân, kuaför, terzi, muayenehane, aile sağlığı merkezi, lokanta, pastane, anaokulu, kreş gibi konut dışı hizmetler verilebilir. 


Binanın birinci katında veya bodrum katlarında zemin katta yer alan mekanla içten bağlantılı olan ve binanın ortak merpenleri ile ilişkilendirilmeyen konut dışı piyesler yapılabilir. 


İlgili idare meclisince yol boyu ticaret olarak teşekkül ettiği karar altına alınan konut kullanımına ayrılan parsellerde müstakil olarak yurt, anaokulu,...