10 / 05 / 2024

karot alınma nedenleri

karot alınma nedenleri

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilanda alıma ilişki tüm bilgilere ver verildi.

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

Yalova'yı olası büyük ölçekli depremlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdüren belediye, 718 konutun inşa edileceği mahallede 60 konteynerden oluşan barınma alanı kurdu. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Kira ve taşınma yardımları başlıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Bakan Kurum'un o açıklaması...

Altus Al 434P Bulaşık Makinesi 6 bin 149 TL! Bakın nerede! 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Altus AL 434P Bulaşık Makinesi, 13 kişilik kapasite ve 4 programa sahiptir. Bardak koruma sistemi cam eşyaları aşınma ve çizilmelere karşı korur. Kısa programı ile sadece 30 dakikada yıkama işlemini tamamlar. Peki, Altus AL 434P en ucuz nerede? 

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

karot alınma nedenleri Haberi

karot alınma nedenleri

Karot neden alınır?

Karot binaların ve yapıların kapasite ve ömürlerini tespit etmesinin yanısıra depreme dayanıklılığını da ölçmek için alınabilir. Depreme dayanklılık testi için alınan karolar binaların kolonlarından alınıyor. Donatı tespiti yapılan kolonda 10 cm çapında 20-25 cm uzunluğunda bir beton numunesi alınıyor.


Peki başka hangi durumlarda karot alınır?

- Döküm anında taze betondan alınan numunelerin dayanımının düşük çıkması

- Beton üreticisi ve kontrol (yapı denetim) arasındaki ihtilaf durumu

- Döküm anında taze betondan numune alınamaması

- Betonda yerleştirme ve kür gibi uygulamaların yeterliliğinin tespit edilmesi

- Deprem ve yangın gibi durumlardan sonra yapının kontrolü

- Güçlendirme ve yıkım gibi kararların alınması durumlarında karot alma işlemi gerçekleşir.


Karot tahribatlı bir işlemdir. Yapıya zarar verebilir ve bu işlemde tekrar edilmiyor. Tek başına sonuç verir ve oldukça maliyetlidir. Ancak standard sapması...