20 / 05 / 2024

karotla beton çürütme işlemi

karotla beton çürütme işlemi

Karot ile beton kesme işlemi hangi durumlarda kullanılıyor? Karot ile beton kesme işlemi nasıl ve kim tarafından gerçekleştiriliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin içinde yer alıyor..

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Kasko poliçelerinde mekanik arıza teminatı da olmalıdır!

RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, “Garantisi biten 3 yaş üzerindeki araçların kasko marifetiyle mekanik arızalar için sigortalanması, artan yürütme maliyetleri karşısında tüketicilerin talep ettiği önemli hizmetlerden biri” ifadesini kullandı.

Aracı olanlar yandı! Sadece kontağı çevirmenin aylık maliyeti 1500 lirayı buluyor!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “4-6 yaş arası bir aracın sadece yürütme maliyeti vergi, trafik, kasko, araç muayenesi, yıllık bakımı eklendiğinde aylık 1500 liraya ulaşıyor. Araçtaki motor arızaları 50-300 bin, fren sistemi arızaları 5-20 bin bandında” şekline konuştu.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında şok! 2023 maaş zammı belli oldu mu? Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret zamları masaya yatırıldı. İşte o zamlarla ilgili tüm detaylar...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika depremi! 2023 zammı açıklandı! Hemen 2023 maaşınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret artışları görüşüldü. İşte detaylar...

Geleceğin yapıları nasıl olmalı?

buildingSMART Türkiye, ‘openBIM ne işe yarar?’ başlıklı webinar serisi kapsamında şimdiye dek 5 toplantı düzenledi. buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Muhammed Maraşlı, tecrübelerin aktarılması ve fikir alışverişi için uzman isimlerle buluşmayı sürdüreceklerini belirtti. 

Aile Sağlığı Merkezi binaları depreme dayanıklı mı?

TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ve mobil çalışma birimlerinde yetersiz ve uygunsuz binalara dikkat çekti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, depreme karşı dayanıksız binalarda hizmet veren ASM'ler olduğu belirtildi.

Arazi anlaşmazlıkları için düzenlemeler yapılmalı!

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Hikmet Delebe, "Arazi anlaşmazlıkları yapılacak yeni düzenlemelerle giderilmeli" dedi ve " Bana göre 'Tarım Reform Yasası'nın yeniden dizayn edilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Çimsa, şeffaflık ve güven bildirgesini imzaladı!

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, yatırımcılarının yasal haklarını koruyabilmeleri ve şirketle ilgili sağlıklı bilgiye erişmelerin sağlanması amacıyla Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından hazırlanan bildirgeye imza atıldı.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

İsrail 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etti!

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in 2019'da dört yeni Yahudi yerleşim birimi inşa ettiğini ve bölgede daha önce bulunan yerleşim birimlerine de 110 yeni konut eklediğini belirtti.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

karotla beton çürütme işlemi Haberi

karotla beton çürütme işlemi

Karot ile beton kesme işlemi!


Karon ile beton kesme işlemi yani diğer adıyla beton çürütme işlemi ;


- 65cm derinliği veya kalınlığı aşan her türlü beton kesimleri


- İnşaat temellerinin kesilip kaldırılması


- Kapı ve pencere açılımları


- Perde ve döşeme kesimleri


- Şaft açılımları ve


- Baraj inşaatlarındaki kesim ve açılımlarında kullanılıyor.



Karot ile beton kesme işlemi nasıl yapılır ?


Karotçu usta tarafından kesilecek olan beton yüzeyde gerekli ölçümler yapılıyor. Betonun kalınlığı, kesilecek olan alanın çizilerek belirlenmesi gibi. Karot ile beton kesmek için çizilen yere karot uygulaması seri olarak uygulanmalıdır. Karot ile beton delme işlemi yanyana, üstüste sırayla uygulanarak beton kesme işlemi gerçekleştiriliyor.. Beton kesme işlemi ile beton yapıdan koparılması gereken betonun kesim ile ayrılması sağlanacaktır. Karot ile beton kesme uygulması ile pencere ve kapı açılabilir. Bina...