04 / 05 / 2024

Karşıyaka atık getirme tesisi

Karşıyaka atık getirme tesisi

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Karşıyaka’da yeni stat konusu gündemden düşmüyor!

İzmir'de 25 sene boyunca kendi stadının yapılmasını bekleyen kentin en köklü spor kulübü Karşıyaka, yıllardır atıl kalan projeyi hayata geçirmek için girişimlerini hızlandırdı. Kulüp, eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak projeyi yeniden eline aldı.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Karşıyaka'da yıkılan okulun yeniden yapımı meclis gündeminde!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka'da 16.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Karşıyaka 3. İcra 3. İcra Dairesi, İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyükçiğli Mahallesi'nde bulunan arsayı 16 milyon 482 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 22 Aralık 2020 günü gerçekleşecek.

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Karşıyaka'da 12.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Karşıyaka 3. İcra Dairesi, İzmir ili, Çiğli ilçesi, Büyükçiğli Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 12 milyon 768 bin TL olarak belirlendi. 

Karşıyaka Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu yıkılacak mı?

İzmir Karşıyaka Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulunun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı ve Karşıyaka'da boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!

Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen eğik binaların yıkılması bekleniyor.

Karşıyaka atık getirme tesisi Haberi

Karşıyaka atık getirme tesisi

Karşıyaka Belediyesi, ekiplerin toplayacağı ve vatandaşların getireceği doğaya zararlı atıkların ayrıştırılacağı ve lisanlı firmalara teslim edileceği "Atık Getirme Merkezi" yaptı. Açılışı kısa süre sonra yapılacak tesisle hem doğanın korunması hem de atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması hedeflendi.


Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi inşa etti. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak. Kağıt ve kartonlar, plastikler, metaller, camlar, ahşaplar, tekstil eşyaları, piller, elektronik eşyalar, floresan lambalar, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve tehlikeli atıklar (çözücüler, kimyasallar vb.) sınıflandırılarak lisanslı firmalara teslim edilecek. Bu uygulamalar her yıl tonlarca atığın doğaya karışmadan geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılması hedeflendi. Merkez'de oluşturulan eğitim salonunda ise öğrencilere çevre...