29 / 04 / 2024

karşıyaka plan düzenlemesi

karşıyaka plan düzenlemesi

23 yıldır uygulanan "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir" kararının iptal edilmesi, müteahhitleri ve vatandaşları mağdur etti .

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Karşıyaka’da 149 adet AVM dükkanı icradan satılıyor! İhale bedeli 7 milyon 850 bin TL!

İzmir Karşıyaka’da Ege Park Mavişehir AVM'de 149 adet dükkan icradan satışa çıkarıldı. 7 milyon 850 bin TL olan ihale 20 Şubat 2023’te saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

Aydın Karacasu’da imar planı düzenlemesi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından 5 mahallede başlatılan imar planı düzenlemesi ve halihazır harita çalışmaları başladı. Belediyenin twitter hesabı üzerinden paylaşım yapıldı...

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadı 5 yıldır atıl halde bekliyor! 

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stat ihalesi 15 Haziran 2017’de 62 milyon lira bedelle ikinci kere ihale edilmişti. Vatandaşların imar planını şikayet etmesi üzerine ihale iptal edildi...

Karşıyaka'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'nin satışa çıkardığı arsayı Karşıyaka Belediyesi aldı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Hazine’ye ait olan ve senelerdir belediye hizmet alanı olarak kullanılan arsa TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. 8,5 dönümlük arsayı 21 milyon 400 bin lira bedelle Karşıyaka Belediyesi aldı.

karşıyaka plan düzenlemesi Haberi

karşıyaka plan düzenlemesi

İZMİR Milliyet Karşıyaka Müteahhit İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 01.10.2015'te alınan "Karşıyaka'da İmar Planlarında Taks ve Kaks verilen adaların hmax 24.80 metre olacak şekline kat sınır yoktur" şeklinde plan notunun iptalinin hem müteahhitleri hem de vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. "23 sene önce Karşıyaka Belediyesi problemlerin ışığında bir planlama çıkardı" diyen Yüksel şunları söyledi: "Emsalli yerlerde 8 kata kadar inşaat yapılabilir diye emsal değişmemek koşuluyla, '4 kat imarlı yerler 8 kata kadar yapılabilir' diye... Böylece biz tabandan yükseltiyorduk ve bir mimar olarak da daha iyi çözümlere ulaşıyorduk. Fiziki olarak da daha iyi binalar ortaya çıkıyordu. 


"Ayrıntıları bilmiyor"

Vatandaşın ve herkesin işine geliyordu. Öyle parseller vardı ki emsaller sığmıyordu. Yapmak istediğin inşaatı ve verilen hakkı yapamıyorsun. Bu nedenle bu...