02 / 05 / 2024

Karşıyaka ve Konak tramvay projeleri

Karşıyaka ve Konak tramvay projeleri

İzmir Yaklaşık 2 yıldır Devlet Planlama Teşkilatında onayı bekleyen 13 kilometrelik Üçkuyular Halkapınar ve 10 kilometrelik Alaybey- Karşıyaka-Mavişehir Tramvay Hattı için DPT 'den onay çıktı...

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ve arsasının akıbeti TBMM'de!

İzmir'de yıkılan Karşıyaka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılıp yapılmayacağı ve arsasının otopark olarak kullanılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı ve Karşıyaka'da boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!

Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen eğik binaların yıkılması bekleniyor.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Karşıyaka'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mega Yapı'dan Karşıyaka ve Bornova'ya konut projeleri yolda!

Mega Yapı, İzmir Karşıyaka’da 73 dairelik butik bir projeye hazırlanıyor. Projede satışlar Şubat 2018’de başlayacak. Bornova’da 160 dairelik bir proje* için de hazırlanan şirket Çeşme’de de turizm yatırımı planlıyor.

Oğuz Karşıyaka Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oğuz Karşıyaka Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Oğuz Karşıyaka tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ankara Yenice ve Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlayacak!

Ankara İli, Kızılcahamam İlçesi, Yenice ve Karşıyaka Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi.

Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka Stadlarının temeli atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Buca ilçesinde gençlik merkezi açılışı ve Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenine katıldı.

Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerinde maliyet farkı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ,İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la bir araya geldi. Altuğ, Göztepe ve Karşıyaka statları için düzenlenen yeni ihalelerdeki maliyet farkına dikkat çekti.

Karşıyaka ve Konak tramvay projeleri Haberi

Karşıyaka ve Konak tramvay projeleri


İzmir Yaklaşık 2 yıldır Devlet Planlama Teşkilatında onayı bekleyen 13 kilometrelik Üçkuyular Halkapınar ve 10 kilometrelik Alaybey- Karşıyaka-Mavişehir Tramvay Hattı için izin çıktı. Devlet Planlama Teşkilatı'nın her iki projeyi de onayladığına ilişkin yazı önceki gün İzmir Valiliği aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Müjde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Seyrek te inşa ettiği itfaiye hizmet binasının açılışında Konuşan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Konak tramvay projelerine DPT'den onay çıktığını söyledi. "Tüm İzmir'i, İzmirliyi kalkındırmak, yaşam seviyesini yükseltmek ve iş-aş bulmasını temin etmek, lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz yerelde kalkınma. OSB'leri büyüterek, limanı büyüterek, tarıma destek vererek, anlaşmalı üretim yaparak, tarımı kalkındırarak, turizm sektörünü geliştirerek bunları yapıyoruz. Elimizde kalan 270 hektarlık tarihi Kemeraltı...