29 / 04 / 2024

Karşıyakanın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü

Karşıyakanın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Sanayi Sitesi’ndeki 200’ü aşkın dükkanın, 20 yıldır süren ruhsat sorununa el attı. Eksiklerin tamamlanmasının ardından 50’ye yakın dükkan sahibi ruhsatlarına kavuştu.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?

Pasaport konusuna dair vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. Onlardan bazılarının içinde “10 yıllık pasaport kaç günde çıkar? Hangi renk pasaport almalıyım?” soruları yer almaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

Avcılar'ın 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Avcılar’ın 40 senedir imar bekleyen Yeşilkent mahallesinin imar planı sorunu sonunda çözüldü. Yeşilkent mahallesinin yaklaşık 40 senedir imar beklediğine dikkat çeken Turan Hançerli, 100 bin insanı kapsayan 40 yıllık sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

Silivri'de golf tesisi ve hizmet binaları 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi'nde bulunan golf tesisi, hizmet binaları ve müştemilatının 20 yıllığına kiraya verilmesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesi Eyüpnebi mahallesinde yaşayan vatandaşların 40 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Cemil İpekçi, Bodrum'daki 4 katlı villasını 250 yıllık kaktüs için aldı!

Modacı Cemil İpekçi’nin, Bodrum’un içindeki 4 katlı evi yıllardır görenleri şaşırtıyor. İpekçi, Osmanlı mimarisine uygun yaptırdığı villayı, avlusundaki 250 yıllık dev kaktüs sebebiyle satın aldığını belirtti...

Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabilir!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro hattının 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabileceğini söyledi.

Karşıyakanın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü Haberi

Karşıyakanın 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü

Parselasyon problemi ve çeşitli gerekçelerle 20 yıldır ruhsat alamayan dükkan sahipleri; Karşıyaka Belediyesi’nin özverili çalışmaları sonucunda, yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin de tamamlanmasının ardından tek tek ruhsatlarına kavuşmaya başladı. İki aylık çalışma neticesinde 50’ye yakın dükkan sahibi inşaat ruhsatlarını aldı. Kısa süre içinde çalışma ruhsatlarının da verileceği belirtildi.


AKPINAR’A TEŞEKKÜR


Uygulama sayesinde; ruhsat alamadıkları için altyapı hizmetlerinden de faydalanamayan yaklaşık 200 dükk?nın ruhsat k?busu sona ermiş odu. Dükk?n ve parsel sahipleri ruhsatlarını, düzenlenen törenle, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı. Sanayi esnafı, hem ruhsat sorununun giderilmesi hem de alt yapı hizmetleri için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.


"AMACIMIZ SORUN YARATMAK DEĞİL, ÇÖZMEK"


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "İşsizliğin alıp başını gittiği bir süreçte, sanayicimize, küçük esnafımıza destek olmak bizler için sorumluluktur....