27 / 04 / 2024

Kartal yeni imar planı

Kartal yeni imar planı

İstanbul’da emlak piyasasının son yıllarda en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Kartal yeni bir döneme hazırlanıyor. 303 hektarlık alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı.

Türker Proje Gayrimenkul Kartal arazisi imar açıklaması!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme tarafından Kartal arazisinin imar durumuna ilişkin olarak açıklama yapıldı...

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisi imar planı askı süresi doldu!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kartal arazisi imar süreci hakkında açıklama yaptı.

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

Türker Proje Kartal arazisinin imar süreci devam ediyor!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kartal arazisi imar süreci hakkında açıklama yaptı.

Türker Proje'nin kartal arazisinin imar planına onay!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım'ın Kartal arazisinin imar planı meclis ve İBB Başkanı tarafından onaylandı. Şirket, imar ve bayındırlık komisyonu raporunu KAP'ta yayınladı.

Büyükyalı için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ’nin gelir paylaşımı esasına göre ihale ettiği ancak geçen yıl planları mahkeme kararı ile iptal edilen, Kazlıçeşme sahilindeki konut projesi Büyükyalı için yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı..

Mudurnu'ya yeni imar planları!

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz!

Gölet Gönüllüleri, Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz etti.

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

Sultangazi'deki yeni imar planı işlemleri mecliste!

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal yeni imar planı Haberi

Kartal yeni imar planı

İstanbul’da emlak piyasasının son yıllarda en hareketli olduğu ilçelerden biri olan Kartal yeni bir döneme hazırlanıyor. 303 hektarlık alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı.


Gerekli bürokratik hazırlıkların tamamlanması sonrasında da bir aylık askı süreci başlayacak. Bundan sonraki süreçte ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve askıdan inen 1/5000 Nazım İmar Planına bağlı olarak, Kartal Belediyesi tarafından 1/1000 Kartal Merkez Uygulama İmar Planı hazırlanarak Kartal Meclisi’nin onayına sunulacak. Plan onaylandıktan sonra tekrar askı süreci başlayacak. Bu arada, planlara yapılabilecek itirazlar bu süreci uzatabilecek. Tüm bu aşamalardan sonra, Kartal Belediyesi tarafından, parselasyon planı çalışmaları başlatılacak.


Mahkeme iptal etmişti

Dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid’in hazırladığı Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelleri 2006 yılında atıldı. O tarihten bu yana...