02 / 05 / 2024

kartlı sayaç

kartlı sayaç

Başkentgaz, kartlı sayaç kullanan Meşrutiyet Caddesi’ndeki Sefer Apartmanı’na 16 bin TL’lik fatura yazdı. Faturayı gören apartman yönetimi, “Kartlı sistemde nasıl borç olabilir” diye tepki gösterdi.

Kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kartlı ödemeler yüzde 116 artarak 978,3 milyar TL oldu. İşte o rakamlar...

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor...

Mart'ta kartlı ödeme tutarı yüzde 117 artarak 523 milyar TL'yi aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Mart ayında kartlı ödeme tutarı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 117 arttı ve 523,2 milyar liraya çıktı.

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Kartlı harcamalar ikiye katlandı! Kartlarla 3,7 trilyon liralık alışveriş yaptık!

Türkiye’de kartlı ödemeler 2022 yılında da hızla büyümeye devam etti. Kartlı harcamalar son bir yıl içerisinde ikiye katlanırken, nakit kullanımının giderek azaldığı ve kartlı ödeme alışkanlığının güçlendiği dikkat çekiyor.

Kartlı ödemeler Eylül'de yüzde 128 arttı ve 363,4 milyar lira oldu!

Banka kartlarıyla Eylül 2022'de yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 128 arttı ve 363,4 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte kartlı ödemelerle ilgili tüm veriler...

Axess Kartlılara özel fırsat! 150 TL'ye kadar harcamalarınızı silebilirsiniz

 Axess Kart kullanıcıları 30 Eylül 2022 tarihine kadar internet harcamalarını ‘Juzdan'dan ikiye katlanan chip-para ile silebilecekler.  İşte Axess Kart kullananlara özel kampanyanın detayları…

Paraf kartlılar yapı market alışverişlerinde 150 TL Paraf Para kazanıyor

Halkbank Paraf kredi kartı sahipleri yapı marketlerden yapacakları alışverişlerde Paraf Para kazanacak. Paraf Kartınız ile yapı marketlerden yapacağınız toplamda 10.000 TL ve üzeri alışverişlerde 150 Türk Lirası değerinde Paraf Para kazanacaksınız. 30 Eylül 2022 tarihinde sona erecek kampanyaya Para

kartlı sayaç Haberi

kartlı sayaç

Doğalgaz sayacı bedeli, kirada oturan vatandaşlara doğalgaz aboneliklerini üzerine almaları yönünde gönderilen tebligatlar ve abonelerin sayaç değişimine zorlandıkları iddialarıyla daha önce birçok kez gündeme gelen Başkentgaz, bu kez de ön ödemeli sayaç kullanan bir binaya 16 bin TL fatura kesti. 

Başkentgaz yetkilileri, 17 Eylül’de Meşrutiyet Caddesi 27 numarada yer alan Sefer Apartmanı’na gelerek 14679.096 m3 fazla doğal gaz tükettikleri gerekçesiyle 16 bin 179 TL’lik fatura kesti. Merkezi sistem ısıtma bulunan ve kartlı sayaç kullanan apartman yönetimi kesilen fatura karşısında şaşkına döndü. Apartman yönetimi, Başkentgaz yetkililerinin “Borç ödenmezse doğalgaz satışı yapılmayacak” sözleri karşısında ise şok oldu.   


ENDEKSTEN DOLAYI BORÇLUSUNUZ CEVABI


Sefer Apartmanı yöneticisi ve aynı zamanda bina sahiplerinden Saim Sefer, 16 yıldır kartlı doğalgaz sayacı kullandıklarını belirterek, “Kartlı sistemde nasıl borç olabilir,...