18 / 05 / 2024

kaş çevre düzenleme planı

kaş çevre düzenleme planı

‘Kaş Çevre Düzeni Planı’ kitle turizmi modelinin Türkiye’nin dört bir yanında yarattığı talana şimdiye kadar geçit vermeyen Kaş’ın, yerel turizm modelini tehdit ediyor.

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme geldi; Artık 3 seçenek var

BDDK, POS cihazlarında kullanılan kağıt miktarının azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmayı sonlandırarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Düzenleme kapsamında, kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip tercih etmeyen kart kullanıcılarına dijital slip gönderilecek. Bankalar kart kullanıcılarına 3

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulselam Karadağ tarafından kuruldu.

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ergün Çimen tarafından kuruldu.

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankal

Bedelli askerlikten yararlanmayı düşünen 500 bin adayı ilgilendiren düzenleme

Türkiye'de bedelli askerlikten faydalanması beklenen 500 bin adayı ilgilendiren düzenleme TBMM'de kabul edildi. Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlikten yararlanamayan yükümlüler de bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar..

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Erzurum Şehir Hastanesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Erzurum Şehir Hastanesi etrafında alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu...

kaş çevre düzenleme planı Haberi

kaş çevre düzenleme planı

WWF-Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), Kaş'ın doğal yapısını bozarak, betonlaşmayı yangınlaştıracak olan planla ilgili, davaya müdahil olmanın yanında bir de sosyal medyada plana karşı bir imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyasında, “Önerilen plan, aralarında dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nın da bulunduğu Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde kalan birçok alanı tehdit ediyor. İnceboğaz bölgesindeki 1. derece arkeolojik SİT alanı dahil, Liman Ağzı, Gökseki, Bucak ve Çukurbağ Yarımadası'nda da betonlaşma riskini artırıyor. Plan onaylanırsa, bozuk orman niteliğindeki birçok alan ve zeytinlikler yapılaşma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak,”denildi.


Çağlayan’ın dikkat çektiği diğer bir nokta ise, planda öngörülen yeni ‘Turizm Tesis’ alanlarıyla ilgili. Çağlayan bu konuda, “Bu tesisler, kentsel yerleşimden kopuk olup, kendi içinde büyük kapasiteli kitle turizmine hitap edecek şekilde gelişecek ve Kaş'ın genel...