02 / 05 / 2024

Kat alanı kat sayısı hesabı

Kat alanı kat sayısı hesabı

İnşa edilecek bir binanın kat alanı, arsanın imar durum belgesinde yer alan verilere uygun olarak belirlenmesi gerekiyor. Buna göre kat alanı kat sayısı nasıl hesaplanır? İşte hesaplama formülü...

Depolama alanı ihtiyacı 5 senede tam 2 kat artacak!

Hızla artan e-ticaret, enflasyonist ortamda daha çok stok tutma düşüncesi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi etkisiyle depolama alanı ihtiyacının 5 senede tam 2 kat artması bekleniyor.

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Medipol Üniversitesi'nin sahip olduğu alanın 8 yılda 64 kat büyüdüğü iddiası!

Ankara'daki gayrimenkul tahsisleri ile gündemde olan Medipol Üniversitesi'nin sahip olduğu alan 8 yılda 64 kat büyüdüğü iddia edildi.

Bodrum kat ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '73 adet müstakil villaların bulunduğu bir sitede tripleks daire satın aldım. Tapusunda da tripleks villa yazıyordu ama iki sene sonra yönetim bana benim villanın alt katının ortak alan olduğunu söyledi. Şimdi ben ne yapacağım?' sorusunu yanıtladı.

İngiltere Bakanı Alan Duncan, Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak.

Toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. Peki, toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Kat alanı katsayısı oranları!

Kat alanı katsayısı oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirliyor. Peki, kat alanı katsayısı oranları nelerdir? Kat alanı katsayısı oranları nasıl hesaplanır?

Ala Property, EMLAK 2015 Fuarı’na katılacak!

35 senedir gayrimenkul alanında hizmet veren Ala Property, 04 – 08 Kasım tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlenen EMLAK 2015 Fuarı’na katılacak.

Ala Property, Emlak 2015 Fuarı'na katılacak!

Orta Doğu’ya 35 senedir gayrimenkul alanında hizmet veren ve Arap İş Dünyası tarafından güvenilirliği ile tanınan Ala Property, CNR Expo’da düzenlenen “EMLAK 2015” Fuarı’na katılacak.

Kat bahçesi daireye özgülenir mi?

Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla kat bahçeleri yapılıyor. Peki, kat bahçesi daireye özgülenir mi? Yoksa kat bahçesi ortak alan mı?

Kat bahçesi emsale girer mi?

Yeni inşa edilen konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, hem görkemli bir binada yaşayıp hem de doğa ile iç içe olabilme imkanı sunuyor. Peki, kat bahçesi emsale girer mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Aksi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Kat alanı kat sayısı hesabı Haberi

Kat alanı kat sayısı hesabı

Kat alanı kat sayısı nasıl hesaplanır?

Kat alanı kat sayısı, katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar çıktıktan sonra geriye kalan alanlara deniyor.


Kat alanının kat sayısı hesabı için, imar durum belgesinde belirtilen KAKS oranı ile arsa alanının çarpılması gerekiyor. Ortaya çıkan rakam söz konusu arsa üzerinde yapılacak inşaatın kat alanının kesin sınırlarını gösteriyor.


KAKS sayısı belediyeler tarafından verilen 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteren değer olarak ifade ediliyor.


Kat alanı katsayısı hesaplama, örnek..

Formül: KAKS oranı x Arsa alanı


Örnek:

Arsa alanı: 1.500

KAKS oranı: 1.5

Kat alanı: 2.250 metrekare



KAKS hesabı nasıl yapılır?
TAKS, KAKS (emsal) nasıl hesaplanır?




Işıl Seren...