11 / 05 / 2024

kat irtifakının sonlandırılması

kat irtifakının sonlandırılması

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan kar irtifakının sona ermesi ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni ekonomi modelinin ayrıntıları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Emlak işletmelerinde lise şartının kaldırılmasına büyük tepki!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, emlak işletmelerinde lise şartının kaldırılmasına büyük tepki gösterdi.

kat irtifakının sonlandırılması Haberi

kat irtifakının sonlandırılması

Kat irtifakının sona ermesi!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında "Kat mülkiyetinin ve kat irtifakının sona ermesi" başlıklı altıncı bölüm kapsamında, kat irtifakı nasıl sona erer sorusunun yanıtı bulunuyor.


Bu maddeye göre, kat irtifakı sahipleri, tapu müdürlüğüne bizzat gidip kat irtifakını sonlandırabiliyor. Ayrıca, irtifakın kurulması sırasında verilen plana göre beş yıl içinde yapının yapılmaması halinde kat irtifakı sahiplerinden birinin istemi üzerine kat irtifakı sona erebiliyor.


Konu ile ilgili hükümler Kanunun 49. maddesinde yer alıyor. Söz konusu madde aşağıda yer alıyor.


Kat irtifakının sona ermesi

Madde 49 – 

Kat irtifakına konu olan arsanın maliki veya ortak malikleri, tapu memuruna verecekleri yazılı bir beyanla kat irtifakına ait sicil kaydını sildirerek bu irtifaka her zaman son verebilirler.


Kat irtifakı, buna konu olan arsanın tamamı ile yok olması veya üzerinde yapı yapılamayacak...