29 / 04 / 2024

kat maliki aidatını ödemezse

kat maliki aidatını ödemezse

Kat malikleri, kanunen apartman işletme giderlerini ödemek ile yükümlü oluyor. Apartmanda belirlenen aidat bedelinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki kat maliki aidat borcunu ödemezse ne olur?

1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdı!

Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdığını açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım’ın, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü 150,7 milyar TL olurken ülke ekonomisine sağladığı katkı 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıtntıları...

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esasları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esaslarını açıkladı

Aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

kat maliki aidatını ödemezse Haberi

kat maliki aidatını ödemezse

Kat maliki aidatını ödemezse ne olur?

Kat malikleri, kanunen apartman işletme giderlerini ödemek ile yükümlü oluyor. Apartmanda belirlenen aidat bedelinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki kat maliki aidat borcunu ödemezse ne olur?


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20'de yer alan esaslara göre, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Örneğin 1. katta oturan kimsenin çatıda yapılacak onarım giderlerine katılması gerekiyor.


Madde 20:

Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür.


Kat malikleri...