29 / 04 / 2024

Kat malikleri toplantı zamanı

Kat malikleri toplantı zamanı

Bina yönetiminin seçilmesi kanunen hangi yapılarda zorunlu oluyor? Yönetici atamasının zorunlu olduğu yerlerde bina yöneticisi nasıl seçilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal esaslar...

Kat malikleri toplantı zamanı!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanması gerekiyor. İşte detaylar...

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat malikleri toplantısının internetten yapılıp yapılmayacağını ve nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Çatı katı daire büyütülürken diğer kat malikleri bedel isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu cevapladı.

10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Kat malikleri kurulu konferans yöntemiyle toplanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç yıldır binamızın yöneticiliğini yapıyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle toplanamadık ancak ben video konferans yoluyla toplantı yapmayı teklif ettim. Bu dönemde video konferans yöntemiyle kat malikleri kurulu toplanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Kat malikleri toplantılarına Kovid-19 ertelemesi!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde Beşiktaş ilçe hıfzıssıhha meclis kurul kararı ile kat malikleri toplantısının ertelenmesini kaleme aldı.

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

Kovid-19 döneminde kat malikleri toplantısı yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper '148 daireli sitenin yönetim kurulundayım. 2021 yılı Ocak ayında pandemi nedeniyle toplantıyı yapmamız mümkün mü? İstanbul Valiliği’ne yazı İle sordum ama şimdiye kadar yazılı bir cevap gelmedi. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?' sorusunu cevapladı.

Kat malikleri toplantı zamanı Haberi

Kat malikleri toplantı zamanı

Bina yöneticisi nasıl seçilir?

Bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde, kanunen yöneticinin atanması zorunlu oluyor. Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler. Bu kimseye "Yönetici", kurula da "Yönetim kurulu" deniyor. 

Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. 

Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; ayrıca eski yöneticiler tekrar atanabiliyor. 

Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip...