03 / 05 / 2024

Kat mülkiyetinde iskan raporu

Kat mülkiyetinde iskan raporu

İnşaatı tamamlanmış ve iskan ruhsatı alınmış bir binanın kat mülkiyeti nasıl alınıyor? Kat mülkiyeti almak için yapılması gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kat mülkiyetinde iskan raporu!

Kat mülkiyetinde iskan raporu nasıl alınır? İskan raporu nedir? İskan raporu neden önemlidir? İskan raporu olmadan bir yapı bitmiş sayılır mı? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor...

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

18 maddede kat mülkiyetinde arsa payı kavramı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Kat mülkiyetinde arsa payı kavramı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede kat mülkiyetinde arsa payı detayı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyetinde arsa payı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016!

Kat mülkiyeti tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kurulabiliyor. Bu süreçte belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016 ne kadar?

İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

İnşaatı tamamlanan binadaki bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına Kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara Kat maliki deniyor. Peki, kat mülkiyeti için ne gerekir? İskan olmadan kat mülkiyeti alınır mı?

Kat mülkiyetine nasıl geçerim?

Ruhsat ve iskan izinleri alınmış bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti resmi senetle tapu ve siciline tescil ile doğuyor. Peki, siz de kat mülkiyetine nasıl geçerim diyorsanız işte yanıtı..

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyeti, bir arsa üzerinde tamamlanmış anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kuruluyor. Gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından kat mülkiyeti sözleşmesi tescil ediliyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Bir apartmandaki mesken ve işyerleri için kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyeti kurulma aşamasında birtakım masraflar ödeniyor. Peki kat mülkiyeti tapu masrafı ne kadar? Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Kat mülkiyetinde iskan raporu Haberi

Kat mülkiyetinde iskan raporu

Kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


Kat mülkiyeti almak için öncelikle söz konusu taşınmazın iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı alınmamış bir yapı bitirilmiş sayılmadığından kat mülkiyeti alınamıyor. Peki kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


İskan ruhsatı alınmış binanın müteahhidi yoksa binada kat malikleri aralarından bir temsilci seçerek tapu emlak müşavirine gereken iskan ruhsatını veriyor. Bu temsilcinin ayrıca belediyelerin tapu akdastro müdürlüklerine iskan ruhsatı alınmış binanın tapu haritasına işlenmesi isteminde bulunması gerekiyor. Temsilci, bu işlemin ardından tapu müdürlüğüne giderek kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmını “arsa”dan “bina”ya çevirterek kat mülkiyeti tapusunu alabiliyor.


- İskan ruhsatı alınmamış binaların müteahhiti yoksa, öncelikle iskan ruhsatı almak için, binada oturan daire malikleri, içlerinden temsilci seçiyor yada  tapu emlak müşavirlik firmasını yetkilendiriyor. Temsilci belediyeye başvurduğunda, belediye vatandaştan bir belge talep etmiyor....