02 / 05 / 2024

Kat mülkiyetli kamu konutları

Kat mülkiyetli kamu konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?

Kat mülkiyetli tapu nedir, Kat mülkiyetli tapu nasıl olur? şeklindeki soruların yanıtları araştırılıyor. İşte o soruların yanıtları!

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Kat mülkiyetli kamu konutları satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan kat mülkiyetli kamu konutların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir apartmandaki bağımsız bölüm için kat mülkiyeti alınabiliyor. Kat mülkiyeti kurmak için gerekli belgeler ile tapuya başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti kurmak için gerekli evraklar..

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyeti, bir arsa üzerinde tamamlanmış anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kuruluyor. Gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından kat mülkiyeti sözleşmesi tescil ediliyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyetine geçişte tapu değişimi için gerekli olan belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş tapu değişimi nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

Kat mülkiyetli kamu konutları Haberi

Kat mülkiyetli kamu konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Tebliği’nde değişiklikte bulundu. Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar satılacak..

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulma imkanı olmayan kamu konutları kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulduktan sonra satışa konu edilebilecek. Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak satılabilecek.

İHALE İLE SATILACAK

Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı yapıldıktan sonra lojmanlar ihale usulüyle satılacak. Öncelikli alım hakkı içinde oturan memura verilecek. Bununla birlikte yapılan ihalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya teklifleri uygun görülmediği takdirde kamu konutu ivedilikle tekrar ihaleye edilecek. İhale bedelinin peşin olarak ödenmesiyle ihale bedeline yüzde on indirim imkanı...