03 / 05 / 2024

katar ticaret kervanı

katar ticaret kervanı

Türkiye’nin Katar’a olan ihracatının ikiye çıkarılması ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmi yakalanması hedefiyle iki ülke şirketleri arasında bir anlaşma imzalandı.

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Kervan Petrol Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Değirmen Şubesi açıldı!

Kervan Petrol Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Değirmen Şubesi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Gedik tarafından açıldı. 

Kervan Konut Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kervan Konut Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli Ali Kervan ve Ömer Kervan ortaklığında kuruldu.

Katar Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Katar Taahhüt İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Katar tarafından kuruldu.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Dorçe Prefabrik Yapı'dan Katar'a 4 bin yatak kapasiteli Kovid-19 hastanesi!

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Katar'da 4 bin hasta kapasiteli prefabrik koronavirüs karantina hastanesi projesini bitirdi.  

Dorçe Prefabrik Yapı, Katar’daki Kovid-19 Karantina Hastanesi'ni tamamladı!

Yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik  "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı.

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

Kervan Dny Grup İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kervan Dny Grup İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Yıldız tarafından kuruldu. 

Kervan Yatırım İnşaat Boya Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kervan Yatırım İnşaat Boya Ve Yapı Kimyasalları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Erol Karapınar tarafından kuruldu.

Katar yeterlilik projelerinde mucizeler gerçekleştirdi!

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani, bazı Arap ülkelerinşn Katar'a uyguladığı ekonomik ambargoya rağmen yeterlilik projelerinde mucizeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

katar ticaret kervanı Haberi

katar ticaret kervanı

Türkiye’nin Katar’a olan ihracatının ikiye çıkarılması ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmi yakalanması hedefiyle iki ülke şirketleri arasında bir anlaşma imzalandı. Medyacity ve Qatar National Convention Center arasında yapılan işbirliği doğrultusunda Türkiye’den 300’ü aşkın yerli firmanın katıldığı dev bir ticaret kervanı, Nisan 2017’de Katar’a gidiyor.


Katarlı ve Türk şirketler arasında yerli Türk üreticilerin MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesi ile ticari hacmini artırmaya yönelik önemli bir işbirliği gerçekleştirildi. Türkiye’den Medyacity ve Katar Vakfı’na bağlı QatarNationalCenvention Center arasında imzalanan anlaşmaya göre 300’den fazla yerli Türk firmasının, 2017 yılı Nisan ayında EXPO TurkeybyQatar kapsamında Katar’ı (Doha) ziyaret etmesi planlanıyor.


Tüm MENA bölgesinden 3 binden fazla iş insanının ziyaret etmesi ve önceden planlanmış 2 bin özel görüşmenin yapılması beklenen fuarda Türkiye’nin Katar’a olan 400...