24 / 05 / 2024

Katibim Festivalinde neler var

Katibim Festivalinde neler var

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Kâtibim Kültür Sanat Festivali bu yıl daha farklı kutlanacak. 19-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleşecek olan 26. Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor.

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde kira yardım süresini 36 aydan 48 aya kadar uzattı. Peki kentsel dönüşüm kapsamında verilen kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Salgın sonrası gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen, Covid-19’un gayrimenkul sektörüyle ilgili etkilerini ve gelecekte neler olacağını değerlendirdi.

Yapı Kredi konut kredisi koşulları neler?

Yapı Kredi Bankası'nın hafta başında gerçekleştirdiği dev indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları ikinci el konutlar için en düşük seviyeye ulaştı. Bankanın konut kredisi koşulları neler?

Faizsiz ev almak için neler yapılır?

Ev almak isteyenler vatandaşlar faizsiz ev alma sistemini merak ediyor. Peki faizsiz ev almak için neler yapılır?

Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi şartları neler? Yapı kredi konut kredisi faiz oranları ve kredi hesaplaması ne kadar?

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

Değerli Konut Vergisi’nde neler değişti? 8 soruda tüm detaylarıyla!

Tartışmalara neden olan Değerli Konut Vergisi maddelerinde bazı önemli değişiklikler yapıldı. Peki Değerli Konut Vergisi’nde neler değişti? Değerli Konut Vergisi ertelendi mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Muhalefet her fırsatta projeye karşı olduğunu açıklarken, hükümet ise projenin ne olursa olsun yapılacağını belirtiyor. Peki Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Deprem sırasında ve sonrasında neler yapılmalı?

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Peki deprem sırasında ve sonrasında neler yapılmalı, deprem çantasında neler olmalı?

0.79 faizli sıfır konut kredisi şartları neler?

Kamu bankaları sıfır konut satışlarını desteklemek ve tüketiciye daha uygun koşullarda kredi sunmak için ilk defa satılacak daireler için konut kredisi faizlerini yüzde 0.79’a indirdi. Peki yüzde 0.79 faizli konut kredisi şartları neler?

Yeni imar kanunuyla neler değişti?

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Peki 10 maddede yeni imar kanunuyla neler değişti?

Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na verdiği mektupta neler var?

Kanal İstanbul için, hükümet “Yapacağım” diyor, İmamoğlu ve CHP “Yaptırmam, yapamazsın” yanıtını veriyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı'nın katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Toplantısı’na İmamoğlu’nun Erdoğan’a mektup verdiği an damgasını vurdu. Peki mektupta neler var?

AKP’nin yerel yönetim teklifinde neler var?

AK Parti, Büyükşehir belediyelerinin çalışma esaslarını yeniden belirleyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Neler değişecek? Mehmet Özhaseki, yerel yönetim yasası değişikliğiyle ilgili konuştu...

Katibim Festivalinde neler var Haberi

Katibim Festivalinde neler var

Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali’nin çok dolu geçeceğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kâtibim Festivali, yıllardır süre gelen, Üsküdar’ın bir geleneğidir. Bu geleneği, bu sene daha kültür-sanat ağırlıklı, daha anlaşılır, özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın hayatlarına iz bırakacak faaliyetlerle doldurduk” dedi.


Festival kapsamında Üsküdar Meydanı’nda dünyanın en uzun ve en büyük Boşnak Böreği yapılacak.


Katibim Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinin  gün ve saat programları :


19 Eylül 2014 Cuma


10.00-22.00 Üsküdar Dergi Günleri Sahil Ramazan çadırı


11.00 KÂTİBİM ORTA OYUNU VE FOLKLOR GÖSTERİSİ / Ünalan Necmiye Güniz Okul Bahçesi


14.00 KÂTİBİM MEZARINI ZİYARET VE ANMA MERASİMİ


14.00 FOLKLOR GÖSTERİSİ / Kirazlıtepe  Orhan Seyfi Orhon Okul Bahçesi


16.00 KÂTİBİM ORTA OYUNU VE FOLKLOR GÖSTERİSİ / Selamsız Hilmi Çelikoğlu Okul Bahçesi


18.00 FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ / Ahmediye Meydanı


19.00 ÜFTUD VE HALK...