06 / 05 / 2024

kayak merkezleri nerede

kayak merkezleri nerede

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak-Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. Ayrıca raporda Türkiye'nin kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada yer aldığı da kaydedildi.

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

İmar barışı başvuru merkezleri Ankara!

Yapı Kayıt Belgesi için e-devler üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan da müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da nerede başvuru yapılabilir? İşte imar barışı başvuru merkezleri Ankara..

Erzurum'daki kayak merkezleri cazibe merkezi olacak!

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Ziyarette Erzurum'daki kayak merkezleri konuşuldu...

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni yüzüne kavuşuyor!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin yolları yeniden yapılıyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve Kars İli, Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda kayak merkezine giden yollar yenilenmeye başlandı.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Palandöken ve Konaklı Kayak merkezleri Erzurum Büyükşehir'in!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu söyledi.

Tarihi Kayaköy’de vahşi yapılaşma engellenemiyor!

Fethiye Belediyesi, 5 bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde artan kaçak inşaatlara engel olmak için mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu

Kayaköy’de kaçak inşaata geçit yok!

Fethiye Belediyesi, beş bin yıllık geçmişi olan turizm bölgesi Kayaköy ve Karakeçililer mahallelerinde hızla artan kaçak inşaatlara tutulan tutanak ve cezalar caydırıcı olmayınca, mahallelerin girişlerine zabıta kontrol merkezleri kurdu.

İşte Dubai'nin yüzen evleri!

Dubai, kapalı kayak merkezleri, dönen gökdelenler, mucize bahçeleri gibi müsrif olarak adlandırılabilecek projeleri ile ünlü. Fakat yepyeni projeleri olan ''Yüzen Denizatı'' istisnai olarak biraz daha abartılı...

Palandöken'de hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Bölgede etkili olan yağışla birlikte kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 118 santimetreye ulaştı.

Palandöken'de sömestr yoğunluğu!

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken’e sömestr tatili için gelen yerli ve yabancı turistler hafta sonunu kızak ve kayak yaparak geçirdi.

kayak merkezleri nerede Haberi

kayak merkezleri nerede

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kış Turizmi Raporuna göre Türkiye, turizm sektörünü 12 aya yaymak için son yıllarda kış turizmine de ağırlık vermeye başladı. Kış turizminde Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi rakipleri olan Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor. 


Bugün itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına kayıtlı kayak merkezlerinin sayısı 28. Buna Turizm Bakanlığı belgeli olmayan ancak, farklı idareler tarafından kayak merkezi olarak belirlenen ya da hedef gösterilen alanlar da eklenince bu sayı 51'e yükseldi. 


Turizm Bakanlığı belgeli 28 tesiste 9 bin 549 yatak kapasitesi bulunuyor. Raporda bu rakamın 78 bin 645 e yükselmesinin hedeflendiği belirtiliyor. 


Raporda, 2026 yılında yapılacak Kış Olimpiyatlarına talip olan Türkiyede yatırım ve tesis anlamında daha gidilecek çok yol olduğu da kaydedildi. Son yıllarda tesis...