11 / 05 / 2024

kayınvalideden geline miras

kayınvalideden geline miras

Mirasçılıkta belli bir sıra bulunuyor ve mirasın kime kalacağı kimin hayatta olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor. Peki, kayınvalideden geline miras kalır mı? Kayınvalideden geline miras nasıl kalır?

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Mirasçılardan birisi imza vermezse ne olur?

Ortak miras meselelerinde, mirasçılardan birinin imza vermemesinin hangi duruma yol açtığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda mirasçılardan biri kayıp ya da mirası satmak istemiyor olabilir. Peki mirasçılardan biri imza vermezse ne olur ve ne yapılması gerekir?

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Miras bırakılan gayrimenkul kayıtlarda görünmüyorsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde veraset ilamı verilen gayrimenkulün kayıtlarda görünmemesi halinde ne yapılabileceğini kaleme aldı.

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

Damat mirasçı mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper ''Kayınpederim yaşlı ve bayağı trafik cezası var. Herhangi bir terslik halinde bu cezalar mirasçılarına kalıyor. Benim bankada az param bulunuyor, bundan çekilir mi? Sonuçta eşimin babası ve haliyle eşim mirasçısı?' sorusunu cevapladı.

Matild Manukyan’ın miras kavgası bitmiyor! İşte okuması bile yoran miras!

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak amacıyla Kerope Çilingir’e dava açan toplam 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınvalidem 3 kız 2 erkek kardeş. Kendisi vefat etti eşi sağ. Sağlığında babaları adına kayıtlı sahile yakın ev ve arazisi geniş olan bir yerde oturuyorlardı. Eşi bu ev ve araziyi almak istiyor, diğer mirasçılar yanaşmıyor. Miras paylaşımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

kayınvalideden geline miras Haberi

kayınvalideden geline miras

Kayınvalideden geline miras kalır mı?

Miras, vefat eden kimdenin yasal mirasçılarına kalıyor. Ancak mirasçılıkta belli bir sıra bulunuyor ve mirasın kime kalacağı kimin hayatta olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor.


Medeni Kanun kapsamında vefat eden kimsenin yasal mirasçıları şu şekilde açıklanıyor:


Yasal mirasçılar:

A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


II. Ana ve baba

MADDE 496.- Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.

Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


III. Büyük ana ve büyük baba

MADDE 497.- Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan...