07 / 05 / 2024

Kayıp kaçak geri alma

Kayıp kaçak geri alma

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak parasının iadesi yönündeki kararının aboneleri sevindirdiğini belirtti.

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge ne kadar oldu?

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel fiyatı...

Kağıtistasyonu Geri Dönüşüm Anonim Şirketi Kuruldu!

Kağıtistasyonu Geri Dönüşüm Anonim Şirketi Ataşehir’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Selim Çakır ve Furkan Özata ortaklığında kuruldu.

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu?

Son dönemin gözde ev aletlerinde biri olan akıllı robot süpürgelerde fiyatlar artmaya devam ediyor. Peki Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu? İşte detaylar...

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 950 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Koçhan tarafından kuruldu.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

68 binden 18 binin altına çakıldı! 2 trilyon dolardan fazla kayıp var!

Kripto para yatırımcıları, FTX depreminin enkazı altında. Şu ana kadar hesaplanan kayıp 2 trilyon dolardan fazla.

Bitcioin’de kayıp yüzde 70’i gördü Bitcoin’de neler olacak?

Bitcoin piyasası büyük kayıp vermeye devam ediyor. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları dünya piyasalarını altüst ederken Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde geri çekilme yaşadı. Alt coinlerde ise kayıp daha da büyük.

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer,8 aydır kayıp. 

Teklif geldi: Elektrik faturaları hafifletilecek!

CHP tarafından hazırlanan kanun teklifinde elektrik faturasındaki KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülecek, TRT payı olmayacak, kayıp-kaçak ve sayaç okuma masrafları vatandaşın faturasına yansıtılamayacak...

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Kayıp kaçak geri alma Haberi

Kayıp kaçak geri alma


Enerji uzmanları ile hukukçular, elektrikte kayıp-kaçak sorununun çözümü ve enerji tasarrufu konularında çözüm önerileri sundu. Yaşar Üniversitesi (YÜ) Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Havutçu, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun, elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak parasının iadesi yönündeki kararının aboneleri sevindirdiğini belirtti. Ancak Yargıtay'ın kararının ardından abonelerin bireysel olarak başvurmak zorunda olduğunu belirten Havutçu, "Yeni bir yasa çıkarılması halinde tüm abonelere aynı anda iade ya da gelecek dönemdeki faturalarında taksitli ödeme yapılabilir" dedi. YÜ Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı Sorumlusu Selen Çekinir ise tasarruf yöntemlerini anlattı.


Emsal karar olabilir

Havutçu, "Karar emsal gösterilerek, tüketicilerin, bireysel olarak dağıtım şirketlerinden kayıp kaçak bedeli olarak ödedikleri meblağı hesaplatıp 2 bin TL altında ise tüketici hakem heyetlerine, 2 bin TL üstü ise...