09 / 05 / 2024

kayıtdışı yapılan konut satışları

kayıtdışı yapılan konut satışları

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürekli konut satışı yapıp da vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını belirterek, "Hiçbir sektörde kayıtdışılığa tahammülümüz yok. 1 milyar lira civarında vergi kaybı tespit ettik, gereken yapılacak" dedi...

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

En çok konut satışı yapılan ilçe Esenyurt oldu!

Ocak-ağustos döneminde en çok konut satışı yapılan ilçe 23 bin 79 adetle Esenyurt oldu...

Ömer Bulut, demir ve çimentoya yapılan zamları eleştirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, demir ve çimentoya son üç ayda yapılan zamları eleştirdi...

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

kayıtdışı yapılan konut satışları Haberi

kayıtdışı yapılan konut satışları

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürekli konut satışı yapıp da vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını belirterek, "Hiçbir sektörde kayıtdışılığa tahammülümüz yok. Yapılan çalışmalar sonucunda konut satışlarında 1 milyar lira civarında vergi kaybı tespit ettik, gereken yapılacak" dedi.


Maliye Bakanlığı, yaptığı çalışmayla 2009-2012 arasında tapu idarelerinde 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın potansiyel mükellefi tespit etti. Bakanlık, konut kredisi ile yapılan satışlar için, söz konusu mükellefler hakkında Kredi Kayıt Bürosu AŞ'den kredi bilgilerini talep etti ve gelen verileri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Risk Analiz Merkezinde analiz etti. Bakanlık, peşin satışlardaki durumu ortaya koymak için tapu harç matrahlarına da dikkate aldı ve söz konusu alandaki kayıtdışılığı belirledi.


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hiçbir sektörde kayıtdışılığa...