28 / 04 / 2024

kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi

kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası'ndan Türkiye'de kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak 25 yıl vadeli 316 milyon avroluk kredi sağladı.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

SGK'ya kayıtlı çalışıyorsanız hemen e-Devleti'i açın! Yoksa başınız daha sonra çok ağrıyacak

Türkiye'de SGK üzerine kayıtlı olarak çalışan milyonlarca vatandaş var. Bu vatandaşların iş veren tarafından sigortalarının düzenli yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Ekonomik kriz trafiği etkiledi! Kayıtlı taşıt sayısında ciddi erime

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bundan bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalım gösterdi. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı ağustos ayının sonu itibarıyla 26 milyon 29 bin 230 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

Vakıf GYO kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL artıracak!

Vakıf GYO'nun 11 Şubat 2022 tarihli toplantısında, kayıtlı sermaye tavanının, 1 milyar TL'den 1 milyar 750 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verilmişti. Şirketin, SPK'ya yaptığı sermaye artırımı başvurusu uygun görüldü. 

SGK yeni hibe desteğini duyurdu! Aylık 3.984,44 lira ödenecek!

SGK kadın istihdamını artırmak için bir çok projeyi hayata geçiriyor. SGK tarafından gelen son dakika haberine göre, Kadın istihdamını artırmak ve kayıt dışı kadın istihdamını önlemek amacıyla AB destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçirilecek.

İş GYO kayıtlı sermaye tavanını 7 milyar TL'ye yükseltecek!

İş GYO'nun 2 milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının, 2022-2026 yılları için geçerli olmak üzere 7 milyar TL'ye yükseltilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili Bakanlık'tan gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. 

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 5 yıl uzatılması için alınan Olağan Genel Kurul toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi. 

Dolar/TL bugün kaç lira?

Dolar/TL, haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı ve hemen ardından 8,27 seviyelerine ulaştı.

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL dün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizindeki düşüşe eşit değer kaydederken günü 8,3167'den kapattı. Bugün ise yeni işlem gününe yükselişle başladı ve 8,33 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL haftanın son gününe nasıl başladı?

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlayarak 8,08 seviyelerinden işlem görüyor.

Enka İnşaat'ın kayıtlı sermaye tavanı 10 milyar TL'ye çıktı!

Enka İnşaat'ın denel kurul tescil sonuçlarının açıklanmasının ardından şirketin mevcut kayıtlı sermaye tavanı 10 milyar TL'ye çıktı.

kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi Haberi

kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Dünya Bankası arasında kredi anlaşması imzalandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop ve Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame tarafından imzalanan ve Hazine garantörlüğünde toplamda 316 milyon avroluk kredi kullandırımını içeren Kayıtlı İstihdamın Artırılması Projesi, iki bankanın birlikte belirlediği 24 ilde faaliyet gösteren firmaların kayıtlı istihdam fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Projeyle işlerini büyütmek ve geliştirmek isteyen özel sektör işletmelerine finansal kaynağa ve becerilere erişim imkanı sağlanması ve kayıtlı istihdam yaratma koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

"Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, dünyaca ekonomik olarak...