16 / 05 / 2024

kayıtlı tekne sayısı

kayıtlı tekne sayısı

Küresel ekonomik kriz, tüm dünyada gelir dağılımındaki uçurumu tetiklerken Türkiye'de tekne ve yelkenlilere olan talep artışı, marinalarda bağlı tekne sayısının ikiye katlanması dikkat çekti. Tekne bir yatırım aracı olurken siparişlerin teslim tarihleri 2024'e kadar uzadı.

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor! 73 milyon TL'lik yatırım için düğmeye basıldı!

Alanya'daki Club Big Blue Suites Hotel'in oda sayısı artırılıyor. Söz konusu kapasite artışı 73 milyon 124 bin 800 TL'ye mal olacak.

Temmuz'da trafiğe 232 bin 253 yeni araç kaydedildi! 1 yılda yüzde 7.1 arttı! 

Trafiğe kayıtlı araç sayısı, Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 7,1 yükselerek 27 milyon 754 bin 948'e çıktı. 

Fuzul GYO, en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu! Halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL!

Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO oldu. İşte Fuzul GYO'nun halka arzı ile ilgili tüm detaylar...

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

kayıtlı tekne sayısı Haberi

kayıtlı tekne sayısı

Yatlara ve yelkenlilere talebin iki katına çıktığı ve marinalarda doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. Independent Türkçe'ye konuşan uzmanlar bu durumun öncelikli nedenlerinden birinin pandemi olduğunu belirtirken, bir diğer neden ise bir dönem cipe binme hevesi ya da tablo alma hevesi gibi şimdi de tekne alma modasının yaygınlaştığını belirtiyor.

Tekne sayısı 28 binden 40 bine çıktı

Yat üreticisi Azimut Benetti'nin grup şirketlerinden Benetti'nin Ticari Genel Müdürü (CCO) Sebastiano Fanizza'ya göre yatlara ilgi, salgın sonrası psikoloji nedeniyle attı. Fanizza, sıfır ve ikinci el piyasada Türk talebinin iki katına çıktığını söyledi. Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Sevi ise satılık ve kiralık tekne talebinde pandemiden önceki rakamları üstüne çıkıldığını belirtti.  Klasik Tekneler Platformu Başkanı Işık Aylan ise pandemiden önce...