19 / 05 / 2024

kaynaştır makinası nedir

kaynaştır makinası nedir

Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

Ev yapmak isteyenler İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edileneler...

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirlerinin gelir vergisi hesabında, istisnadan yüksek kira geliri elde eden kimseler, gerçek veya götürü gider yönteminden birini seçerek vergide bazı indirimleri yapabiliyor. Peki, kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisi götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı Götürü Gider Yöntemi ve Gerçek Gider Yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yöntemi nedir?

Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Elektrik faturalarında elektriğin üretilmesinden tüketilmesine kadar oluşan 4 ana faaliyetin bedelleri görülüyor. Peki, faturada yer alan belediye tüketim vergisi neden ödenir? Elektrik faturasında belediye tüketim vergisi nedir?

Nef kolay yatırım nedir?

Nef yeni bir kampanyaya başladı. Kampanya kapsamında daire alacak kişiler için ödemelerde çeşitli imkanlar sunuluyor. Peki Nef kolay yatırım nedir? İşte tüm detayları...

Rezerv yapı alanında kalmıştır ne demek?

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında arsa sahiplerinin karşısına çıkan rezerv yapı alanı nedir? Rezerv yapı alanında kalmıştır ne demek? İşte kentsel dönüşüm mevzuatında yer alan esaslar..

Yunis Karaca'nın Kaynaştır projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başlandı.

Kaynaştır Projesi Akkent TOKİ Konutları'nda uygulanmaya başladı!

DPÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca'nın 'Kaynaştır' projesi Akkent Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında uygulanmaya başladı uygulanmaya başlandı.

Bursa'da Kaynaştır adlı çöp ayrıştırma makinası 21 katlı bir gökdelene kuruldu!

Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu.

kaynaştır makinası nedir Haberi

kaynaştır makinası nedir

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu

Karaca, sistemin kendi kendini yıkayabildiğin, insanları rahatsız etmemesi için susturucu özelliğinin de bulunduğunu söyledi. Çöpler karışık atıldığında değerinin çok düşük olduğunu, bu durumu daha verimli hale getirebilmek için çok basit bir teknolojiyle "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesini geliştirdiğini belirten Karaca, şöyle devam etti: "Sistem, vatandaşlara çok büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Vatandaşlarımızdan çöplerini ayrıştırarak atılması istenmesine rağmen bu, yapılamıyor. Bu, bizim tembelliğimizden, hayatın meşgalesi içinde rahat bir şekilde bunu yapma kolaylığı olmadığından kaynaklanıyor. Tercih etmediğimiz bu yolla çöplerimizi karışık atıyoruz. 

Karışık attığımızda çöpler, ayrıştırılması...