06 / 05 / 2024

Kayseri İl Afet

Kayseri İl Afet

ERÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Kayseri İlinin Afetselliği ve Afetlere Hazırlık' konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Kayseri 3'üncü deprem kuşağında bulunuyor" dedi.

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Kayseri’de 981 bin 560 metrekarelik kamu arazisine villa yapılacak iddiası!

Kayseri’de 981 bin 560 metrekarelik kamu arazisinin konut arazisine çevrilmesi önerisi, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla onaylandı. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, tepki gösterdi.

Kayseri'de 2010 öncesinde inşa edilen binalar için uyarı!

Jeofizik Mühendisleri Derneği Kayseri İl Temsilci Semih Oybak, Kayseri'de 6 büyüklüğünde deprem yaşanabileceğini belirterek 2010 yılı öncesinde inşa edilen binaların kentsel dönüşüme dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Kendin yık kendin yap' modeli artık çok hızla ilerleyecek! 

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz da 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 2012'den beri çok sayıda harç ve vergi indirimi hakkında değerlendirme yaptı. 

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Kayseri İl Afet Haberi

Kayseri İl Afet

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konferansta konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, afetlere hazırlıklı bulunmanın faydalı olacağını söyledi. Aktaş, "Acı gerçek olan afetlere önce zihnen sonra fiziken hazırlıklı olmak, bugünden geleceği yönetme bilinci ile hareket etmek ve hayallerimizin gerçeklerden daha az zarar görmesini sağlayacak yada bir başka ifadeyle karşılaştığımız afetlerde en az kayıplar yaşamamızı sağlayacaktır. Üzerinde yaşadığımız yer kürenin dünyanın oluşumundan beri sismik hareketler ile sarsılmasını deprem olarak ifade ediyoruz." diye konuştu.



Depremin, Türkiye'de ve dünyanın 4 bir tarafında insanoğlunun canının ve malının ciddi kayıplar vermesine yol açtığını kaydeden Vali Yardımcısı Aktaş, "Ülkemizde, sismik hareketlerin yoğun olarak yaşandığı bir kuşakta yer alıyor. Topraklarımız yaklaşık 10’da...