16 / 05 / 2024

kayyım atanan şirtketlerin malvarlıkları

kayyım atanan şirtketlerin malvarlıkları

6758 Sayılı Kanunun 19 uncu Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğte yer alan usul ve esaslar..

Çiftçiden borca mahsuben arpa alımı yapılacak! Arpa alım fiyatı bakın ne kadar oldu?

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin arpayı 5 bin 500 liradan alacağı haberi çiftçilerin tepkisini çekti. Arpa alım fiyatı 2023 yılında yeni atanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından 5 bin 500 lira olarak belirlendi. İşte çiftçilerin tepkisini çeken haberin detayları…

Dev şirkette miras kavgası! Hissedarlar birbirine girdi

56 yıllık şirkette 4 kardeş arasında miras kavgası patlak verdi. Şirket hissilerinin yüzde 42'sine sahip olduğunu iddia eden kardeş şirkete kayyım atanmasını istedi.

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

TMSF kayyım atanan iki şirketi satışa çıkardı! İşte firmalar için istenen para ve ihale tarihi

TMSF, kayyım olarak atandığı Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 120 milyon 500 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. 28 Haziran’da yapılacak ihale için 27 Haziran’a kadar teklif verilebilecek.

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Ataşehir Sitespor sahası Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi!

31 Mart seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yaklaşık 47 gün yöneten kayyımın, Ataşehir Sitespor sahasını devrettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

FETÖ yurtlarının yapımı için firmalardan para talebi!

FETÖ'den işlem yapılan ve kayyum atanan Aydınlı Giyim'in mali yazışmalarına ulaşıldı. Yazışmalarda şirketin FETÖ yurtlarının yapımı ve himmet dağıtımı için para talep edildiği belirlendi.

Özensan Mühendislik'ten konkordato talebi!

Ankara'da faaliyet gösteren Özensan Mühendislik borçlarını yapılandırmak için konkordato talebinde bulundu. Üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atanan firma, hacizlere karşı korumaya alındı. 

Dumankaya'nın inşaatı durdurulan projeleri TBMM'de!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri meclis gündeminde konu oldu..

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

Samsun Çay Mahallesi'ndeki dönüşüm ne durumda?

Samsun’daki ilk kentsel dönüşüm projesi olan Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi üstlenici firmanın iflas etmesinden sonra atanan kayyum ile inşaatta bir ilerleme olacağını ümit eden hak sahipleri yine hüsrana uğradı.

kayyım atanan şirtketlerin malvarlıkları Haberi

kayyım atanan şirtketlerin malvarlıkları

10/11/2016 Tarihli ve 6758 Sayılı Kanunun 19 uncu Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Tebliğ, 10/11/2016 tarihli ve 6758 sayılı Kanunun 19 uncu maddesi kapsamında kayyımlık görevi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun atandığı şirketlerin, şirket varlıklarının, malvarlığı değerlerinin soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar yönetimine, satılmasına veya feshi ile tasfiyesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.


TEBLİĞ

10/11/2016 TARİHLİ VE 6758 SAYILI KANUNUN 19 UNCU MADDESİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Usul ve Esasların amacı, 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler gereğince kapatılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne...