20 / 05 / 2024

kazakistan gayrimenkul harcamaları

kazakistan gayrimenkul harcamaları

2020'de inşaat harcamaları 30 milyar dolara ulaşması beklenen Kazakistan bu yıl TURKEYBUİLT'in konuk ülkesi olacak, devlet kademesi ve alım gruplarıyla fuara gelecek.

5 yıl sonra zenginlerin bile elini yakacak harcamalar açıklandı!

Son model telefon ya da gayrimenkul gibi alımları günümüzde orta sınıf artık zar zor yapabiliyor fakat  uzmanlara göre yakın bir zamanda bu ve bunun gibi bazı harcamaları zenginler bile yapamayacak.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika olmak üzere 7 ülkede gerçekleştirilecek. 

Ziraat GYO, Kazakistan'da şirket kurdu!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO), Kazakistan'da "TOO Ziraat GYO Kazakhstan" adıyla yeni bir limited şirketi kurdu.

Ziraat GYO Kazakistan'da gayrimenkul şirketi kuracak!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, paylarının tamamı Ziraat GYO'ya ait olmak üzere, gayrimenkul edinilmesi, proje geliştirilmesi, satış ve kiralama işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Kazakistan'da bir şirket kurulmasına karar verildi.

Gayrimenkul sahipleri için yol yapım giderlerinde yeni dönem!

Belediye Gelirleri Kanunu Harcamalarına Katılma Payı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Gayrimenkul sahiplerinden yol yapım giderlerinin 3’te 1’i ‘Yol Harcamalarına Katılma Payı’ adı altında alınabiliyordu. Değişiklik ile bu madde zorunluluktan çıkacak. 

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Kylie Jenner'dan 40 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Kylie Jenner'ın bir senede yaptığı gayrimenkul harcamaları ortaya çıktı. Forbes Dergisi'nin, sahtecilik yapmakla suçladığı ve servetini kendi yapan en genç milyarder bir senede 40 milyon dolarlık gayrimenkul harcaması yaptı...

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!

Kazakistan'da İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda, gayrimenkul ve inşaat ruhsatların alınması endekslerinde ülkenin lider olduğu açıklandı.

Türk Telekom’un gayrimenkul harcamaları 1,6 milyar TL’yi aştı!

Türk Telekom’un özelleştirmeden bu yana gayrimenkul alanındaki yatırım harcamaları 1,6 milyar TL’yi aştı...

Gayrimenkul harcamaları yüzde 126 arttı!

Hizmet giderleri Şubat'ta yüzde 65 arttı. Gayrimenkul yapımı 2016 yılının ayın ayında 13 bin 391 iken 2017'de 30 bin 341'e yükseldi.

Gayrimenkul yatırımında 5 yanlış düşünce!

Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce detaylı bir şekilde düşünmek gerekir. Çünkü büyük maddi harcamalar yaparak uzun süreli bir gayrimenkul sahibi olunmaktadır. İşte gayrimenkul yatırımında 5 yanlış düşünce...

Akfen Gayrimenkul'e 60 milyon euro kredi!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bağlı ortaklıklara ait mevcut tüm kredilerin refinansmanında ve yatırımı devam eden projelerin yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 60 milyon euroluk kredi sağladı.

kazakistan gayrimenkul harcamaları Haberi

kazakistan gayrimenkul harcamaları

YEM Fuarcılık tarafından 21 – 25 Nisan 2015’te gerçekleştirilecek 38. YAPI FUARI - TURKEYBUILD İSTANBUL'da bu yıl konuk ülke Kazakistan olacak. YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Türk müteahhitlik firmalarının 1972'den bu yana 19,28 milyar dolarlık proje üstlendiği Kazakistan'ın yüzde 6,5 payla en çok iş üstlenilen beşinci pazar olduğunu söyledi. Kazakistan’ın 17 milyonluk nüfusuna karşılık 216 milyar dolar milli geliri bulunduğunu vurgulayan Başer, "Kazakistan kamu fonlarını büyük ölçüde altyapı yatırımlarına kullanıyor. Ülke, 2014’te inşaata 15,17 milyar dolar harcadı, 6,9 milyar dolarlık inşaat malzemesi ithal etti" dedi.


KONUT İHTİYACI YÜKSEK

Kazakistan'ın Türk inşaat sektörü için büyük potansiyel taşıdığına dikkat çeken Başer, "Kazakistan  2050'de dünyanın en büyük 30'uncu ekonomisi olmayı hedefliyor. Ülkede inşaat harcamalarının 2020'de 30 milyar dolara ulaşılacağı öngörülüyor. Ayrıca Kazakistan’da yeni...